News

Percheziții de amploare la mai multe firme care făceau curățenie în spitalele importante din București

14.04.2021 | 08:31
Perchezitii de amploare la mai multe firme care faceau curatenie in spitalele importante din Bucuresti
ADVERTISEMENT

O serie de percheziții importante au început miercuri dimineață la mai multe firme care făceau curățenie în spitalele importante din București și încă două județe.

Din primele informații oficiale, la aceste acțiuni sunt implicați poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Aceștia efectuează, miercuri dimineaţă, un număr de 19 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Călăraşi, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Percheziții ale Poliției la mai multe firme care făceau curățenie în spitalele din București

Potrivit unei informări transmise de către reprezentanții Direcţiei Generale de Poliție a Municipiului Bucureşti (DGPMB), vizați în acest dosar sunt reprezentanți ai unor societăți comerciale care prestau, printre altele, şi servicii de curățenie în diverse unități sanitare.

ADVERTISEMENT

”În fapt, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2012- 2014, reprezentanţii a patru societăţi comerciale s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor evidenţiind contabil şi declarând cheltuieli fictive.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în cuantum de 4.200.000 lei”, precizează Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

ADVERTISEMENT

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, mai menţionează informarea transmisă de Poliţia Capitalei.

Care erau spitalele din București unde activau aceste firme

Firmele vizate de percheziții se ocupau de curățenie în Spitalul Fundeni – Institutul C.C. Iliescu, Spitalul de Urgență București – Floreasca, Spitalul de Urgență Sf. Ioan și Spitalul de Arși, scriu cei de la G4Media.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai precizează un aspect extrem de important: în investigație, spitalelor nu li se impută vreo faptă.

În urmă cu două zile, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții la persoane și firme de transport bănuite de eliberarea și folosirea de teste COVID-19 falsificate, arată IPJ Giurgiu într-un comunicat. Firmele verificate au activitatea în zona gării Filaret din Capitală.

”În dimineața zilei de 12 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei “Vlad Țepeș”, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 5 mandate de percheziție domiciliară la sediile și punctele de lucru a 3 societăți comerciale, ce au ca obiect de activitate transportul internațional de persoane prin curse regulate, într-un dosar penal privind eliberarea și folosirea de teste Covid-19 falsificate”, conform IPJ.

ADVERTISEMENT