News

Percheziții de amploare la persoane suspectate că au obținut ilegal indemnizații de pandemie. Județele vizate

21.01.2021 | 10:03
Perchezitii de amploare la persoane suspectate ca au obtinut ilegal indemnizatii de pandemie Judetele vizate
ADVERTISEMENT

Un număr important de percheziții au avut loc joi dimineața la mai multe persoane din Capitală şi din județul Călărași. Cetățenii vizați sunt suspectați că au primit ilegal indemnizații de pandemie

Ajutorul financiar de la stat a venit în contextul crizei sanitare, iar cei verificați au primit lunar sume de 4.500 de lei de la Agenția de Plăți și Inspecție Socială.

ADVERTISEMENT

Persoanele vizate de anchetă urmează să fie audiate la sediul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice a Sectorului 1.

Poliția Capitalei, percheziții la persoane suspectate că au obținut ilegal indemnizații de pandemie

Nu mai puțin nouă percheziții s-au derulat joi dimineață în București și în Călărași, la persoane suspectate că au primit ilegal din partea Agenției de Plăti şi Inspecţie Socială sume de 4.500 de lei lunar, reprezentând indemnizații de sprijin în contextul pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, 21.01.2021, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice din Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti, un mandat de perchezitie domiciliară in judeţul Călăraşi şi 12 mandate de aducere, într-un dosar privind fapte de înşelăciune”, anunţă Poliţia Capitalei.

Autoritățiile anunță că, în perioada martie 2020- prezent, 11 persoane, care s-ar fi folosit de documente falsificate, au solicitat şi primit din partea Agenției de Plăti şi Inspecţie Socială indemnizații destinate sprijinirii salariaților în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea SARS COV 2, în valoare de 4.500 lei/ lună.

ADVERTISEMENT

Perchezițiile ar fi fost realizate la lăutari

Se pare că Poliția Capitalei s-ar fi autosesizat în acest caz după ce în spațiul public au apărut imagini în care cei vizați cântau la petreceri şi luau bani, deşi declaraseră că nu au niciun venit, anunță Știrileprotv.

Valoarea prejudiciului urmează a fi stabilit pe parcursul cercetărilor, iar persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice a Sectorului 1 .

ADVERTISEMENT

Percheziții similare au fost efectuate și acum o săptămână. Rămași fără venituri de pandemie, mai mulți lăutari din Prahova și Dâmbovița au încercat să obțină, în mod fraudulos, ajutor financiar de la stat.

În aceste cazuri ale ajutoarelor de la stat, legea cere dovezi că înainte de criza sanitară oamenii obțineau venituri din spectacole. Cum ”artiștii” au lucrat numai la negru, ei ar fi falsificat acte.

ADVERTISEMENT