Percheziţii de amploare la producătorii de etnobotanice

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
29/01/2015, 10:25
Percheziţii de amploare la producătorii de etnobotanice

Percheziţii de amploare în Galaţi, Brăila şi Tulcea pe urmele unor producători de etnobotanice. Ancheta a pornit după ce câteva zeci de consumatori au ajuns la spital, dintre care 5 în stare de comă.

Aceştia ar fi consumat un amestec etnobotanic realizat, cel mai probabil, cu otravă de şobolani şi acetonă! Procurorii DIICOT vorbesc de o grupare infracţională care ar fi vândut inclusiv marijuana şi extasy.

Un nou drog etnobotanic, realizat cel mai probabil cu otravă de şobolani, face victime printre tinerii din Galaţi. Peste 40 de adolescenţi au ajuns la spital, iar unul este în stare foarte gravă. Poliţia a declanşat o anchetă. 44 de gălăţeni au ajuns în această lună în stare gravă la spital. De vină este un nou drog care a crescut de patru ori numărul intoxicaţiilor de acest gen din oraş. Cei mai mulţi dintre tineri, unii dintre ei minori, ajung în cele din urmă la Psihiatrie.

Reţetele şi concentraţiile sunt schimbate în permanenţă de cei care vând plicurile cu etnobotanice. Conform celor de la Antidrog, de multe ori produsele de acest gen conţin otravă pentru şobolani sau acetonă. Mama unui consumator în vârstă 18 ani spune că nu îsi permite tratamentul pentru fiul său care ar ajunge la 900 de lei pe lună. Ea povesteşte că băiatul ei a ajuns să vândă etnobotanice pentru a-şi putea procura drogul.

sursa: realitatea.net 

 

Închide ×