News

Percheziţii DNA într-un dosar în care apar Daniel Tudorache şi Marian Vanghelie

19.11.2020 | 15:02
Perchezitii DNA intrun dosar in care apar Daniel Tudorache si Marian Vanghelie
ADVERTISEMENT

Percheziţii DNA într-un dosar în care apar Daniel Tudorache şi Marian Vanghelie. Procurorii au mers la mai multe adrese din Capitală şi judeţul Ilfov. Aceștia au căutat probe „în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, presupus săvârşite în cursul anului 2020 şi anterior”. 

UPDATE / Sunt probleme serioase și pentru fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea. Acesta a afirmat la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că a fost chemat de procurori pentru a fi audiat în calitate de martor.

ADVERTISEMENT

“Am fost sunat, rugat să vin în calitate de martor, asta am făcut. Deocamdată nici eu nu ştiu absolut nimic. (…) Decât în calitate de martor, dar nu ştiu în ce dosar”, a declarat Daniel Florea.

ȘTIREA INIȚIALĂ / Mișcarea procurorilor nu a trecut neobservată de cei doi politicieni. Fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache a precizat, pe o rețea de socializare, că percheziţiile au venit în urma mai multor sesizări făcute de Clotilde Armand împotriva sa.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, Tudorache spune că actualul edil a făcut mai multe plângeri legate de achiziţia de tablete în Sectorul 1.

 

Daniel Tudorache şi Marian Vanghelie, într-un dosar DNA

„Nu am fost ridicat, dus la audieri, reţinut sau subiect al vreunei alte acţiuni spectaculoase şi nici nu mi s-a adus la cunoştinţă ca aş avea calitatea de “suspect” sau inculpat în vreun dosar”, a transmis social-democratul.

ADVERTISEMENT

„Pentru a nu se face speculaţii cu substrat politic şi pentru că nu am nimic de ascuns, doresc să vă aduc la cunoştinţă situaţia reală. Percheziţia a fost efectuată în urma uneia dintre multele sesizări formulate de Clotilde Armand împotriva mea şi anume ACHIZIŢIA DE TABLETE pentru elevii din Sectorul 1.
 
Din punctul de vedere al actualului primar al Sectorului 1, achiziţia de tablete pentru copii în contextul pandemiei nu era necesară.

De altfel, Clotilde Armand a inceput prigoana totală împotriva tuturor angajaţilor primăriei care nu au “pupat inelul”. Revenind la percheziţie, am pus la dispoziţia organelor de anchetă tot ce mi s-a solicitat, însă nu s-a identificat nimic suspect. Nu sunt un om bogat, averea mea fiind familia şi onoarea”, a scris Daniel Tudorache pe Facebook.

ADVERTISEMENT

„Au stat cam 4 ore, am întrebat ce calitate am, nu mi-au spus absolut nimic. Au fostd epuse mai multe plângeri asupra mea anul acesta. DNA-ul să-și facă treaba. Nu mi-au zis absolut nimic. Mi-au zis că nu trebuie să merg nicăieri. Nu am nicio teamă, sunt foarte șiniștit vis a vis de tablete, scannere și alte lucruri pe care primăria le-a achiziționat”, a zis Tudorache și la Digi 24.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Marian Vanghelie a explicat, pentru News.ro, că procurorii au venit la el acasă şi au ridicat nişte documente legate de societăţile sale, Societatea Bucureşti, dar şi nişte facturi cu ce a cumpărat soţia sa.

Fostul edil al Sectorului 5 a explicat că dosarul deschis in rem vizează infracţiuni de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, însă procurori nu i-au transmis că el ar fi implicat în astfel de fapte, dosarul vizând mai multe persoane

„Mi-au făcut percheziţia. Nu am mai stat să vină avocaţii, că nu aveam nevoie. Le-am zis Căutaţi ce vreţi” Nu avem nicio problemă. Ce vreţi dumneavoastră puteţi să căutaţi” Nu aştept să pierdem timpul cu avocaţii. Daţi-i drumul, dacă tot aţi venit”. Au terminat şi gata”, a explicat și Vanghelie.

De altfel, Marian Vanghelie a transmis că a plecat de acasă în timpul percheziției. „Cred că tot pe baza vreunui denunţ. Ce puteţi crede? Eu am şi plecat de acasă. Da, a durat un pic, vreo 2-3 ore. S-au uitat un pic au verificat. Încă nu înţeleg despre ce este vorba. Nu ştiu ce să zic.

Aflăm în câteva zile. Lucrurile sunt în deplină mişcare. Mie mi-au spus că e vorba despre abuz în funcţie. Nu mi-au zis că eu sunt implicat cu abuz în funcţie sau trafic de influenţă. Mi-au zis că dosarul are la bază abuz în funcţie şi trafic de influenţă, din ce am înţeles eu”, a conchis Marian Vanghelie.

Între timp, DNA a transmis, într-un comunicat de presă că procurorii „secţiei de de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, presupus săvârşite în cursul anului 2020 şi anterior”.