News

Percheziții DNA la Consiliul Județean Iași, într-un dosar de corupţie. Costel Alexe: “E vizată activitatea unor instituții”

DNA, percheziții la Consiliul Județean Iași. Prima reacție a președintelui CJ, Costel Alexe.
23.09.2021 | 13:38
Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Iasi intrun dosar de coruptie Costel Alexe E vizata activitatea unor institutii
ADVERTISEMENT

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au făcut percheziții la Consiliul Județean Iași, joi dimineață. Acestea au avut loc inclusiv în biroul președintelui CJ, Costel Alexe.

Percheziții DNA la Consiliul Județean Iași, joi. Trei dintre ele au avut loc la instituții publice

Mai mult decât atât, acesta ar fi o persoană de interes în acest dosar, scrie Antena 3, în care sunt vizate mai multe infracțiuni de corupție, conform anunțului făcut de procurorii DNA.

ADVERTISEMENT

G4Media relatează că dosarul în care președintele Consiliului Județean Iași este acuzat de luare de mită nu este cel despre care este vorba acum, în cadrul acestor percheziții.

Conform sursei citate, verificările făcute de procurori ar fi legate despre niște concursuri de angajare care nu s-ar fi desfășurat în condiții legale.

ADVERTISEMENT

Astfel, acestea nu au legătură cu acest dosar mai vechi al lui Costel Alexe, ci cu fapte de corupție recente, care s-au petrecut în acest an, din februarie până în august 2021.

Antena 3 precizează că o altă ipoteză legată de aceste percheziții este legată de niște terenuri. Presa locală scrie că procurorii erau interesați de situația de la Școala Populară de Arte, care este în subordinea CJ Iași.

ADVERTISEMENT

Aici s-ar fi găsit numeroase nereguli. Tot publicațiile locale informează că directorul școlii, Vlad Baba, ar fi aranjat concursul prin care a ajuns la conducere.

Ce au transmis procurorii despre perchezițiile de joi, de la Consiliul Județean Iași

Procurorii au mai transmis și faptul că perchezițiile au avut loc la patru adrese din județul Iași, iar trei dintre ele aparțin instituțiilor publice.

ADVERTISEMENT

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada februarie – august 2021.

În cursul zilei de 23 septembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza județului Iași, din care trei la sediul unor instituții publice“, au informat procurorii DNA, într-un comunicat oficial.

Deocamdată, DNA nu a precizat care este obiectul acestor percheziții.

Reacția lui Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași

La rândul său, Costel Alexe a precizat că procurorii au solicitat mai multe documente privitoare la instituții din subordinea CJ Iași.

De asemenea, el a transmis că colaborează cu instituțiile statului și se află la „dispoziția” lor.

”Referitor la prezența reprezentanților Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași în sediul Consiliului Județean Iași, precizăm că au fost solicitate documente și informații referitoare la activitatea unor instituții din subordinea administrației județene.

Colaborez cu toată deschiderea și sunt la dispoziția organelor de specialitate pentru a clarifica situațiile verificate” a precizat Costel Alexe, într-un comunicat.

ADVERTISEMENT
Tags: