News

Percheziții DNA la Primăria Iași. Sunt vizate fapte de corupție. Reacția primarului Mihai Chirica

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au făcut percheziții, miercuri, la Primăria Iași, în legătură cu fapte de corupție, comise în cursul anului 2018.
26.01.2022 | 16:05
Perchezitii DNA la Primaria Iasi Sunt vizate fapte de coruptie Reactia primarului Mihai Chirica
Perchezitii DNA la sediul Primăriei Iași. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cinci percheziții au fost făcute miercuri dimineață de către procurorii DNA, Serviciul Teritorial Iaşi. Două dintre ele au vizat birouri ce aparțin unor instituţii publice din județ.

Instituțiile percheziționate au fost, de fapt, Primăria Iași și Poliția Locală. Aici s-au descoperit infracțiuni similare corupției, printre care abuz în serviciu, fapte comise în 2018.

ADVERTISEMENT

Primăria din Iași și Poliția Locală, percheziționate de DNA

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate corupției comise în cursul anului 2018.

În cursul zilei de 26 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în cinci locații, dintre care două sunt birouri ale unor instituții publice din municipiul Iași.

ADVERTISEMENT

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a informat DNA, într-un comunicat de presă.

Mihai Chirica: ”S-au ridicat unele documente”

Mihai Chirica, edilul Iașiului, a declarat presei că a fost informat despre perchezițiile făcute de procurorii DNA. Misiunea a avut scopul de a se ridica unele documente, emise în 2012, de anumite servicii din județ, a mai precizat primarul.

ADVERTISEMENT

”În această dimineaţă procurori din cadrul DNA Iaşi au venit la sediul Primăriei pentru a ridica unele documente emise începând cu anul 2012 de la diferite servicii din cadrul municipalităţii.

Conform procedurii, în calitatea mea de primar, am fost informat de această acţiune. În acest moment eu mă aflu la Bucureşti, împreună cu viceprimarul Daniel Juravle, unde am programate mai multe întâlniri la Guvern pentru proiectele oraşului.

ADVERTISEMENT

Nu vă pot da mai multe detalii şi sunt sigur că o comunicare oficială o veţi primi de la instituţiile de resort”, a declarat jurnaliștilor edilul Iașiului, Mihai Chirica.

Percheziții DNA și în biroul lui Nicușor Dan, la Primăria Capitalei

Situația de față amintește de cea a perchezițiilor DNA făcute pe data 20 ianuarie , în biroul primarului general, Nicușor Dan, scopul fiind acela de anchetare a unor angajări fictive din trecut. Ulterior, Nicușor Dan a transmis că procurorii au avut mandat de ridicare a unor documente.

”Lucrători de la DNA fac percheziții la primărie, se fac percheziții în biroul meu. Eu le-am spus că plec la o conferință de presă. (…) Mi-au spus că au mandat de ridicare documente”, a declarat primarul Capitalei în timpul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT
Tags: