News

Percheziții în Mureș și Dolj. Sunt investigate cazuri de înșelăciune cu vouchere și vaccinări fictive

Polițiștii și procurorii au demarat miercuri dimineață mai multe percheziții în județele Mureș și Dolj. Sunt investigate aici mai multe cazuri de înșelăciune cu vouchere, precum și vaccinări fictive.
19.01.2022 | 08:40
Perchezitii in Mures si Dolj Sunt investigate cazuri de inselaciune cu vouchere si vaccinari fictive
ADVERTISEMENT

Poliția Română a început în forță ziua de miercuri, 19 ianuarie. Angajații din MAI efectuează mai multe percheziții în județele Dolj și Mureș.

Poliția, verificări în cazuri de înșelăciune cu vouchere și vaccinări fictive. Perchezițiile, desfășurate în Mureș și Dolj

Cazurile de vaccinări la chiuvetă revin în prim-plan. Circa 100 de persoane din județul Dolj ar fi fost înregistrate în Registrul Național de Vaccinări fără ca acestea să fi fost vaccinate în realitate.

ADVERTISEMENT

Astfel, polițiștii și procurorii efectuează miercuri 36 de percheziții în acest caz. Au loc verificări domiciliare în județ la persoane bănuite de înșelăciune și fals informatic.

Conform oamenilor legii, în perioada septembrie – octombrie 2021, aproximativ 100 de persoane, din mai multe localități din județul Dolj, prin intermediari, ar fi fost înregistrate, în mod nereal, în Registrul Național de Vaccinări, fără ca acestea să fi fost vaccinate.

ADVERTISEMENT

La acțiunea de miercuri participă și poliţişti ai Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Dolj, ai Poliției Municipiului Craiova, Poliției Municipiului Calafat, precum şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Reamintim că marți, 18 ianuarie, polițiștii anticorupție din Dolj au anunțat că au destructurat o rețea de eliberare a certificatelor de vaccinare Covid false. E vorba de 3 persoane, care au fost prinse în flagrant în timp ce eliberau aceste documente fără a mai realiza efectiv imunizarea.

ADVERTISEMENT

Percheziții în Târgu Mureș într-un dosar de înșelăciune cu vouchere. Prejudiciu de 1 milion de lei

Tot în cursul acestei dimineți, peste 20 de percheziţii domiciliare au loc în judeţul Mureş, într-un dosar de înşelăciune cu carduri/vouchere de vacanţă, cu un prejudiciu de un milion de lei.

Polițiștii anunță mai exact 24 de percheziții. S-au pus de asemenea în aplicare 44 de ordonanțe de ridicare de înscrisuri, în 13 județe și în municipiul București, la persoane bănuite de înșelăciune.

ADVERTISEMENT

Conform cercetărilor, reprezentanții unor societăți din județul Mureș ar fi atestat, în mod fictiv, prestarea unor servicii de cazare și masă către persoane fizice, beneficiare de carduri/vouchere de vacanță, pentru care ar fi plătit, în numerar, 60% din valoarea acestora.

Apoi, aceste vouchere ar fi fost decontate integral, prin operatorii autorizați. Prejudiciul estimat, până la acest moment, este de aproximativ 1.000.000 de lei.

Un număr de 9 persoane vor fi duse la audieri în acest caz, informează Mediafax.

ADVERTISEMENT