News

Percheziții efectuate la Clanul Sadoveanu în ziua în care se pregăteau de botez

17.09.2020 | 21:44
Perchezitii efectuate la Clanul Sadoveanu in ziua in care se pregateau de botez
ADVERTISEMENT

Interlopii din clanul Sadoveanu s-au trezit cu mascații la ușă, exact în ziua în care se pregăteau de botez.

Unul dintre ei a încercat să fugă, dar a fost blocat cu focuri de armă, iar altul a fost capturat câteva ore mai târziu, pe aeroport.

ADVERTISEMENT

Membrii grupării i-au instigat pe polițiști, după care s-au lăudat cum și-au împărțit zonele din București și și-au amenințat rivalii cu moartea.

Interlopii au fost luați pe sus chiar când se pregăteau de botez!

„Fiecare ne-am luat cartierul nostru! Ne-am luat câte un cartier! Nu ai voie tu, vere, să vii peste zonele noastre. 1 Mai, Grivița, Chibrit, Giulești, Chiajna, Dragomirești! Duceți-vă, frate, în oraș! Duceți-vă unde nu sunt țigani de țigănie. Mâine, poimâine suntem obligaţi să punem mâna pe pistol şi cuţit”, a spus Remus Mincă, zis Nat, unul dintre liderii clanului Sadoveanu, care se presupune că a fost implicat şi în moartea lui Emi Pian.

ADVERTISEMENT

Acesta vorbeşte fără reţineri de împărţirea zonelor de influenţă. Până acum, a făcut legea. Astăzi au făcut-o poliţiştii. Interlopii au fost treziți din somn de mascați.

Un alt membru al clanului a fost ridicat de Poliţie din Aeroportul Otopeni tocmai  când ajunsese în ţară. Cu toţii se pregăteau astăzi de un botez în familie la care ar fi fost invitat să cânte şi manelistul Florin Salam, potrivit unor surse judiciare.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au date că membrii clanului s-ar fi ocupat cu cămătăria şi că şi-ar fi şantaj şi ameninţat victimele. În casa Sadovenilor poliţiştii au găsit un întreg arsenal de arme albe, de la cuţite şi săbii la bâte şi chiar pistoale. În plus, au mai descoperit droguri, cantităţi mari de tutun şi sume importante de bani.

„Cercetările se desfășoară sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj şi ameninţare, dar şi prin amenințările pe care le-au proferat în spațiul public au creat o tulburare – și atunci se fac sub aspectul tulburării liniștii și ordinii publice”, a spus Ciprian Romanescu de la Poliția Capitalei.

ADVERTISEMENT

Clanul Sadoveanu e unul dintre cele mai vechi din Bucureşti. În ultimii ani, mai mulţi capi ai grupării au ajuns după gratii pentru violenţă, trafic de droguri, trafic de carne vie, proxenetism şi cămătărie. La conducere au apărut imediat oameni noi, iar gruparea şi-a păstrat influenţa în zona de nord şi în Ilfov.

Aceștia au șantajat mai multe persoane, printre care și Oana Zăvoranu.

ADVERTISEMENT