News

Au jefuit statul cu 1,2 milioane de lei prin indemnizații luate ilegal în pandemie. Percheziții în cinci județe și în Capitală

Acțiuni ale oamenilor legii în cadrul unui dosar care vizează dobândirea în mod ilegal de indemnizații de la bugetul de stat, pe fondul pandemiei COVID-19
12.11.2021 | 12:45
Au jefuit statul cu 12 milioane de lei prin indemnizatii luate ilegal in pandemie Perchezitii in cinci judete si in Capitala
ADVERTISEMENT

Respectivele acțiuni ale oamenilor legii au loc în cadrul unui dosar care vizează dobândirea în mod ilegal de indemnizații de la bugetul de stat, pe fondul pandemiei COVID-19, informează într-un comunicat de presă IPJ Iași.

Indemnizații de pandemie în valoare de 1,2 milioane de lei au fost încasate ilegal

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași au desfășurat, joi, un număr de 13 percheziții la locuințe de pe raza județelor Iași, Vaslui, Neamț, Ilfov, Giurgiu și București.

ADVERTISEMENT

„Ieri, 11 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iaşi au efectuat 13 percheziţii domiciliare, în judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Ilfov, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii”, se arată în comunicatul IPJ Iași.

Peste 100 de indivizi sunt vizați în același dosar

Din cercetările polițiștilor, a rezultat că 110 indivizi au obținut, în mod ilegal, în contextul pandemiei COVID-19, indemnizații de la bugetul de stat.

ADVERTISEMENT

Paguba produsă de aceștia fiind evaluată la circa 1.200.000 de lei, conform comunicatului.

„Din cercetări a reieșit că 110 persoane ar fi obținut, ilicit, indemnizații de la bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19. Prejudiciu cauzat este de aproximativ 1.200.000 delei.”, precizează documentul.

Peste 10 persoane sunt audiate

Potrivit site-ului oficial al IPJ Iași, în urma verificărilor au fost ridicate mai multe bunuri și înscrisuri, iar 11 persoane au fost reținute și conduse la audieri.

ADVERTISEMENT

„În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri. 11 persoane au fost conduse la audieri”, menționează IPJ Iași în comunicat.

La cercetări vor participa și polițiștii din Capitală

Cercetările din acest caz sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, precum și de fals în acte sub semnătură privată și uz de fals în declarații.

ADVERTISEMENT

„La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul serviciilor de investigare a criminalităţi economice din Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti, din judeţele Giurgiu, Ilfov, Vaslui şi Neamţ, precum și poliţişti de la Serviciul de Ordine Publică şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iaşi”, se mai precizează în comunicat.

„Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale”, se specifică în finalul comunicatului.

ADVERTISEMENT