Hotnews

PERCHEZIŢII în Germania în dosarul EADS din România

Parchetul din Munchen (sudul Germaniei), au efectuat percheziţii la filiale ale grupului Airbus, din cauza unor suspiciuni de corupţie privind contracte cu România şi Arabia Saudită, dezvăluie...
Autor: Ionuţ Cataramă | 03.12.2014 | 09:22
PERCHEZIŢII în Germania în dosarul EADS din România

Parchetul din Munchen (sudul Germaniei), au efectuat percheziţii la filiale ale grupului Airbus, din cauza unor suspiciuni de corupţie privind contracte cu România şi Arabia Saudită, dezvăluie cotidianul german Süddeutsche Zeitung, în ediţia de miercuri.

Percheziţii la Airbus, fosta EADS, în Germania

Parchetul a confirmat că acest percheziţii au avut loc în octombrie, relatează Süddeutsche Zeitung.

Airbus, de asemenea, a confirmat că este vizat de o anchetă a justiţiei germane.

Suspiciunile de corupţie vizează contracte de aproximativ 3 miliarde de euro, încheiate cu Arabia Saudită şi România pentru echipamente care ar garanta securitatea frontierelor lor, potrivit sursei citate.

Parchetul din Munchen anchetează mai multe persoane, iar aceste percheziţii au avut loc în localuri ale filialei germane Airbus Defence and Space.

Ele au fost efectuate la Ottobrunn şi Unterschleissheim, în apropiere de Munchen, precum şi la Ingolstadt, Ulm şi Friedrichshafen, alte oraşe din sudul Germaniei.

Parchetul examinează în prezent transferuri de bani dubioase de mai multe milioane de euro.

În 2009, grupul a obţinut un contract de aproape două miliarde de euro cu Arabia Saudită pentru furnizarea de grile de protecţie şi utilaje de supraveghere ultramoderne pentru frontieră.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!