News

Percheziții în Bolintin Vale, în cazul șoferului de microbuz omorât cu o piatră de un rrom

Tribunalul Giurgiu a aprobat realizarea a patru percheziții domiciliare pe raza localității Bolintin Vale. După cum anunță IGPR, acestea au legătură cu crima care a determinat protestele din ultimele zile.
14.01.2022 | 17:41
Perchezitii in Bolintin Vale in cazul soferului de microbuz omorat cu o piatra de un rrom
ADVERTISEMENT

Violențele din Bolintin Vale, județul Giurgiu, care s-au soldat cu moartea șoferului de microbuz implicat, dar și cu revolta locuitorilor din zonă în ceea ce privește modul în care autoritățile locale au gestionat siguranța publică în ultimii ani, au noi evoluții judiciare.

Reprezentanții Tribunalului Giurgiu au aprobat realizarea unui număr de patru percheziții domiciliare în localitatea Bolintin Vale, notează G4Media.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de către Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR). Trebuie subliniat faptul că la momentul anunțului, jandarmii și polițiștii se aflau în cele patru locații vizate și ducea la îndeplinire mandatele de percheziție.

Primele informații oferite de către Antena 3 de la fața locului indică faptul că nu se mai află nicio persoană în cele patru locuințe vizate de către mandatele de percheziții.

ADVERTISEMENT

Cum a evoluat situația din Bolintin Vale?

Aprobarea acestor percheziții reprezintă cele mai recente măsuri luate de către autorități în cazul crimei din Bolintin Vale și a revoltei localnicilor din zonă pe această temă din ultimele două zile.

Joi, după o ce prefectul de Giurgiu a făcut o serie de declarații legate de măsurile pe care autoritățile urmau să le implementeze pentru a calma situația pe moment și pentru a garanta siguranța cetățenilor, a fost anunțată și demiterea șefului IPJ Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Lucian Bode a decis îndepărtarea de la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu a lui Cătălin Georgescu și transferarea acestuia într-o altă structură din subordinea MAI. Mai trebuie adăugat că această decizie a venit la scurt timp după ce Georgescu a avut o întâlnire cu primarul din Bolintin Vale și prefectul județului.

Înainte de anunțul legat de demiterea lui Cătălin Georgescu, prefectul de Giurgiu, Aneta Matei, a anunțat măsurile decise pentru calmarea situației în zonă.

ADVERTISEMENT

Momentan, în Bolintin Vale se află o serie de forțe de ordine pentru a împiedica conflictele din timpul următoarelor manifestații.

În plus, în urma unor convorbiri cu Ministerul Afacerilor Interne, a fost decisă suplimentarea numărului de forțe de ordine din localitate. În acest fel se speră că locuitorii din zonă se vor simți mai în siguranță.

O altă măsură pe care autoritățile urmează să o implementeze vizează o verificare extinsă a persoanelor din comunitatea acuzată de violențe și alte infracțiuni în ultimii ani. În cazul acestora, ar mai urma și o verificare a autorizațiilor de construcție.

ADVERTISEMENT