News

Percheziții în București, la o grupare de traficanți de droguri. Reacția DIICOT după tragediile de la festivalul Saga

Procurorii DIICOT și ofiţerii de Poliţie judiciară de la Serviciul Antidrog au efectuat miercuri 11 percheziţii domiciliare în București şi judeţul Ilfov. A fost vizată o grupare de traficanţi de droguri.
08.06.2022 | 12:02
Perchezitii in Bucuresti la o grupare de traficanti de droguri Reactia DIICOT dupa tragediile de la festivalul Saga
Traficanţii de droguri vizați de percheziții erau specializați în distribuirea de heroină. Foto: facebool Poliția Română, colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Traficanţii de droguri vizați de percheziții erau specializați în distribuirea de heroină pentru consumatorii din Bucureşti. La finalul acțiunii, 15 persoane au fost conduse la sediul DIICOT pentru audieri.

Perchezițiile vin după chemarea șefului instituției în Parlament

La percheziții au participat și poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, dar şi luptătorii din cadrul BSIJ “Vlad Ţepeş”. Direcţia Operaţiuni Speciale a asigurat suportul de specialitate.

ADVERTISEMENT

Aceste percheziții vin la câteva zile de la bilanțul negru înregistrat la festivalul Saga, la care au doi tineri au murit din cauza supradozei de droguri, iar peste 90 au avut probleme din cauza consumului de substanțe interzise. Marți, 7 iunie 2022, șeful DIICOT a fost chemat în Parlament pentru explicații despre evenimentele de la festivalul Saga.

Conform surselor citate de ziare.com, clanul Zoicărenilor a fost vizat de perchezițiile anunțate miercuri de DIICOT. Astfel, oamenii legii au spart ușa liderului grupării chiar la primele ore ale dimineții.

ADVERTISEMENT

Persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, conform unui comunicat remis de Poliția Română.

Cine a distribuit drogurile de la festivalul Saga?

Sursele judiciare ale celor de la ziare.com, pentru moment încă nu a fost stabilită o legătură directă între clanul vizat și distribuția de droguri de la festivalul Saga. Până la acest moment, 3 persoane au fost reținute pentru 24 de ore. Pentru încă două persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

ADVERTISEMENT

Cu o zi înainte, DIICOT a efectuat nouă percheziţii domiciliare în municipiul Brăila, într-un dosar vizând săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

În cauză s-a reţinut că, în perioada februarie-iunie 2022, inculpaţii au procurat şi vândut droguri de risc şi mare risc, precum şi substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv, consumatorilor din municipiul Brăila.

ADVERTISEMENT

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate în vederea indisponibilizării cantităţile de 33 de grame de substanţă solidă, cu aspect de cristal, 130 de grame de rezină de canabis, 120 de grame de canabis, 30 de comprimate cu efect psihoactiv şi suma de 1.500 de lei”, s-a arătat în  comunicatul de presă remis de oamenii legii.

ADVERTISEMENT