News

Percheziții în București și alte 4 județe privind măștile contrafăcute. Mandate de aducere pentru 6 suspecți

15.02.2021 | 08:54
Perchezitii in Bucuresti si alte 4 judete privind mastile contrafacute Mandate de aducere pentru 6 suspecti
ADVERTISEMENT

Poliția Română efectuează 10 percheziții în București și alte 4 județe privind măștile contrafăcute care au ajuns în spitale. Din primele informații, au fost emise și mandate de aducere pentru 6 suspecți.

Descinderile de luni sunt organizate de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică.

ADVERTISEMENT

În toamna trecută, o serie de măști de tip FFP 3 presupus a fi false au ajuns la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, unitate desemnată drept spital faza I pentru asistența pacienților testați pozitiv cu Covid-19.

Percheziții ale Poliției în București și alte 4 județe privind măștile contrafăcute

Angajați din Poliția Română fac, luni dimineață, 10 percheziții în cazul măștilor falsificate ce au fost vândute spitalului Victor Babeș din Timișoara, fiind emise mandate de aducere pe numele a 6 suspecți.

ADVERTISEMENT

Faptele verificate au legătură cu activitatea de comercializare către o unitate spitalicească desemnată drept spital faza I pentru asistența pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 de măști de protecție ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, produse cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute.

”La această oră, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 10 percheziții domiciliare în municipiul București și în județele Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

ADVERTISEMENT

Faptele au legătură cu activitatea de comercializare către o unitate spitalicească desemnată drept spital faza I pentru asistența pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 de măști de protecție ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, produse cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute.

În același timp, se vor pune în aplicare 6 mandate de aducere emise pe numele bănuiților, ce vor fi conduși la sediul unității de poliție în vederea audierii acestora, pentru clarificarea situației de fapt.

ADVERTISEMENT

La activități participă luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și specialiștii Institutului Național de Criminalistică.

La acțiune participă polițiștii inspectoratelor județene de poliție Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș”, anunță Poliția Română într-un comunicat.

Peste 14 mii de măști falsificate, în spitalul din Timișoara

În toamna lui 2020, Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, aflat în prima linie în lupta cu Covid-19, a primit peste 14.500 de măști FFP 3 false, cărora le picau filtrele. Managerul spitalului, Cristian Oancea, atragea atunci atenția că este ”o crimă la adresa personalului medical”.

”Am descoperit un lot de peste 14.000 de bucăți, care nu erau conforme. De fapt, erau fake, am înștiințat imediat autoritățile și le-am retras de pe secții. Noi am sesizat organele competente și așteptăm să vedem ce putem să facem cu aceste loturi.

Vorbim de măști FFP3, o anumită marcă, efectiv picau filtrele de la ele”, declara, în noiembrie, pentru tion.ro., Cristian Oancea, managerul Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara.

ADVERTISEMENT