News

Percheziții în București și Giurgiu într-un dosar care vizează achizițiile publice din timpul pandemiei

Procurorii DNA au organizat percheziții la șase adrese din Giurgiu și Capitală, într-un dosar în care sunt anchetate o serie de achiziții din perioada pandemiei.
28.04.2022 | 16:23
Perchezitii in Bucuresti si Giurgiu intrun dosar care vizeaza achizitiile publice din timpul pandemiei
Direcția Națională Anticorupție. Credit foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au anunțat printr-un comunicat de presă că au organizat, în cursul zilei de joi, 28 aprilie, mai multe percheziții la adrese din Capitală și județul Giurgiu într-un dosar care vizează achizițiile publice din timpul pandemiei.

Achizițiile din timpul pandemiei în atenția procurorilor

După cum arată comunicatul emis de procurorii DNA, perchezițiile vizează șase adrese din București și Giurgiu într-un dosar care vizează suspiciuni de corupție în cazul unor achiziții publice de materiale sanitare folosite în timpul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Perchezițiile coordonate de procurorii DNA vizează locuințele unor persoane fizice, dar și sediile unor instituții publice.

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2020, în legătură cu achiziţii publice de materiale sanitare efectuate în timpul pandemiei de Covid 19”, au transmis procurorii DNA.

ADVERTISEMENT

Trebuie subliniat faptul că, până în acest moment, reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție nu au oferit mai multe detalii despre ancheta pe care au desfășurat-o sau persoanele de interes din acest caz.

Alte achiziții suspecte

Perchezițiile făcute joi de DNA nu reprezintă o premieră pentru țara noastră. Mai exact, procurorii acestei instituții au mai făcut astfel de percheziții la sfârșitul anului 2020.

ADVERTISEMENT

Atunci procurorii au primit aprobarea pentru a percheziționa 22 de adrese din trei județe: Iași, Harghita și Brașov.

Trebuie subliniat faptul că verificările făcute de DNA au vizat și trei spitale în care erau tratați pacienții infectați cu Covid-19: Spitalul din Odorheiul Secuiesc, Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov și Spitalul de Psihiatrie și Neurologie din Brașov.

ADVERTISEMENT

“În cursul zilei de 03 decembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 de locații situate pe raza județelor: Brașov, Harghita și Iași, din care patru sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, transmiteau în decembrie 2020 reprezentanții DNA.

ADVERTISEMENT