News

Percheziții în București și Ilfov. Au fost vizate firme care vindeau alcool sanitar și produse de curățenie contrafăcute

19.08.2020 | 10:06
Perchezitii in Bucuresti si Ilfov Au fost vizate firme care vindeau alcool sanitar si produse de curatenie contrafacute
ADVERTISEMENT

Se fac percheziții de amploare în București și Ilfov. Sunt controlate firme și persoane care au vândut spirt și produse pentru curățenie contrafăcute.

Polițiștii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice-I.G.P.R fac miercuri 12 percheziţii, în Bucureşti şi Ilfov, pentru a opri activitatea unei grupări infracţionale. Firmele și persoanele țintite sunt bănuite de contrafacere de produse de curăţenie, igienă şi de alcool sanitar.

ADVERTISEMENT

Este vorba de un pericol pentru cetățeanul obișnuit. Astfel de afaceri ilegale pun în primejdie sănătatea şi integritatea corporală.

Percheziții în București și Ilfov. Ce au găsit polițiștii

Acțiunile poliției sunt în plină desfășurare. Sunt bănuite și controlate mai multe persoane. Acestea se pare că ar fi produs şi comercializat, produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar contrafăcute. Operațiunile ilegale aveau loc prin intermediul unor societăţi comerciale deţinute de persoane interpuse. Firmele nu înregistrau în documentele contabile operațiunile și scăpau, astfel, de impozite și de plata taxelor către stat.

ADVERTISEMENT

”La data de 19 august 2020, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale-I.G.P.R., pun în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Activităţile vizează domiciliile unor persoane şi sediile sociale ale unor societăţi comerciale bănuite de activităţi comerciale cu produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar contrafăcute, produsele fiind valorificate către diverşi clienţi din centrele comerciale din Ilfov”, anunţă Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

ADVERTISEMENT

Vă amintim un caz înfricoșător care a deschis ochii tuturor. La finalul lui aprilie, zece oameni din judeţul Iaşi au murit după ce au băut alcool sanitar contrafăcut. Poliția a declanșat atunci o anchetă în județ. Produsul ar fi fost fabricat chiar la București.

Trebuie precizat că în alcoolul sanitar există o cantitatea destul de mare de alcool etilic. Acesta alcool este tolerat de corpul uman în anumite cantități modeste. În cazul din județul Iași, în loc de alcool etilic s-a folosit alcool metilic, o substanță otrăvitoare care produce moartea foarte repede după ce este consumată.

ADVERTISEMENT

 

Tags: