News

Noi percheziții în dosarul protestelor anti-restricții din primăvară. Au fost puse în aplicare 12 mandate

Procurorii și polițiștii au desfășurat miercuri, 8 decembrie, noi percheziții în dosarul care a fost deschis după violențele de la protestul anti-restricții din primăvară din București.
08.12.2021 | 16:12
Noi perchezitii in dosarul protestelor antirestrictii din primavara Au fost puse in aplicare 12 mandate
ADVERTISEMENT

Până în acest moment au fost trimise în judecată 21 de persoane care au participat la protestul din luna martie din Capitală. Ulterior autoritățile au hotărât să fie puse în aplicare alte 12 mandate de aducere, în județul Giurgiu, precum și în Călărași și Ilfov, dar și pentru București.

Au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere

Mai multe persoane cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani au fost aduse la sediul Serviciului Grupuri Infracționale Violente după executarea unor mandate de aducere în București și în județele Giurgiu, Călărași și Ilfov, a precizat Poliția Capitalei.

ADVERTISEMENT

„La data de 08 decembrie a.c., polițiști ai Serviciului Grupuri Infracționale Violente din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au pus în aplicare 12 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și furt calificat”, a transmis, miercuri, 8 decembrie, Poliția Capitalei.

Peste 180 de oameni suspectați

Pe parcursul manifestației anti-restricții care s-a petrecut în noaptea de 29 spre 30 martie în București, 188 de oameni au fost recunoscuți drept participanți în incidente.

ADVERTISEMENT

Toți cei 188 de oameni sunt suspectați de infracțiuni precum ultraj, tulburarea liniștii publice, dar și distrugere sau furt.

„Activitățile se desfășoară într-o cauză vizând infracțiunile săvârșite în noaptea de 29/30 martie, în zona Piața Unirii ca urmare a unor proteste. Menționăm că până în acest moment, au fost trimise în judecată 21 de persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și furt calificat”, au mai comunicat forțele de ordine.

ADVERTISEMENT

Peste 10 jandarmi răniți și amenzi de peste 200.000 de lei

Un număr de manifestanți s-au așezat în mijlocul drumului, iar trei persoane au căutat să se desprindă din coloana de demonstranți, care la intervenția jandarmilor au început să fie violenți.

După ce au intervenit forțele de ordine pentru a-i opri să iasă din coloană, aceștia au azvârlit cu pietre, după care s-au mai alăturat și alți protestatari pentru a proceda la fel.

ADVERTISEMENT

Totodată, manifestanții au incendiat și devastat vitrinele unor magazine și au spart și geamurile aparatelor de vânzare de alimente, dar și mobilierul stradal, precum și stațiile de autobuz și ferestrele mijloacelor de transport.

Ca urmare a violențelor 12 jandarmi au fost răniți, trei dintre aceștia ajungând la spital.

Au fost date atunci 222 de amenzi care au fost în valoare de peste 200.000 de lei, opt dintre acestea au fost acordate organizatorilor. Chiar și Diana Șoșoacă, precum și liderii partidului AUR au fost sancționați.

ADVERTISEMENT