News

Percheziții în România și Marea Britanie. O grupare păcălea bolnavi de cancer să cumpere medicamente online, fără a le livra comanda

Descinderi ale poliției în România și în Marea Britanie. S-a descoperit o grupare care păcălea bolnavi de cancer să cumpere medicamente din online, fără a le mai livra comanda.
12.04.2022 | 13:23
Perchezitii in Romania si Marea Britanie O grupare pacalea bolnavi de cancer sa cumpere medicamente online fara a le livra comanda
ADVERTISEMENT

Trei percheziții de amploare făcute de marți de oamenii legii: una în România și două în Regatul Unit, iar aici cu sprijinul polițiștilor britanici. S-a descoperit o grupare care păcălea bolnavi de cancer, și nu numai, să cumpere medicamente din online, dar fără a le mai livra și comanda.

Polițiștii români și cei britanici au descins la o grupare care înșela bolnavi de cancer să cumpere medicamente din online, fără a mai plasa comanda

Gruparea a produs un prejuduciu în valoare de 100.000 de euro prin fapta ilegală. Concret, a creat trei site-uri, unde a postat medicamente pentru afecțiuni grave, precum cancerul, în scopul vânzării.

ADVERTISEMENT

Odată ce-și primeau banii, infractorii nu mai onorau comenzile. Iar pentru a-și face cât mai credibilă inițiativa, au fost cazuri când solicitau bolnavilor înscrisuri cu afecțiunile de care suferă, iar mai apoi îi puneau să completeze documente pentru acordul livrării produselor.

”La această oră, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R. efectuează 3 percheziţii domiciliare, dintre care 2 pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, cu sprijinul poliţiei din Northampton, şi una pe teritoriul României, într-un dosar penal, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Se efectuează cercetări, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals informatic (…) În unele cazuri, pentru a conferi un caracter de veridicitate acţiunilor companiei şi a imita procedura utilizată la nivelul farmaciilor, ar fi fost solicitate înscrisuri din care să rezulte afecţiunile medicale ori tratamentele prescrise de medici.

Sau, în momentul plasării comenzii, se solicita completarea şi transmiterea de  documente de tip „acord de livrare bunuri”, „împuternicire achiziţionare medicamente” şi „formular de achiziţionare”, informează Poliţia Capitalei, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Cum reacționau infractorii când bolnavii se plângeau că nu și-au primit la timp medicamentele

Atunci când infractorii erau contactați de oameni că s-a depășit termenul de livrare, ei simulau pași de tipul  ”se vor restitui sumele achitate”,”medicamentele nu sunt disponibile în acest moment” sau ”nu a preluat curierul comanda”.

Pe lângă toate acestea, gruparea să făcea neauzită la apelurile telefonice și nu mai răspundea la e-mail-uri. Toți cei vinovați vor fi trași la răspundere acum.

ADVERTISEMENT

Ancheta continuă în acest caz. Acuzațiile aduse în această situație sunt de înșelăciune și fals informatic.

ADVERTISEMENT