News
notix pixel id

Percheziții la Brigada de Poliție Rutieră București. Sunt acuzații de luare de mită

Percheziții de amploare joi dimineață la sediul Brigăzii de Poliție Rutieră București. Oameni ai legii sunt suspectați de luare de mită de la șoferii care au încălcat legea.
25.11.2021 | 09:13
Percheziții la Brigada de Poliție Rutieră București. Sunt acuzații de luare de mită
Perchezitii la sediul Brigăzii Poliției de rutieră București. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ancheta este derulată de Direcția Generală Anticorupție (DGA) și se desfășoară inclusiv la locuințele polițiștilor. Sunt vizați aproximativ 20 de oamenii ai legii în acest caz, transmite Digi 24.

Poliștii suspectați de luarea de mită au fost monitorizați pe parcursul mai multor luni, iar joi s-au pornit descinderi pentru a-i trage la răspundere.

Polițiștii ar fi acceptat mită de la șoferi

Potrivit unor surse G4media, una dintre percheziții are loc la Poliția Locală Sector 1. Oamenii legii au acceptat mită în schimbul scutirii de sancțiuni pe conducătorii auto care au condus ilegal.

ADVERTISEMENT

DIICOT, sute de percheziții la nivel național

Și DIICOT a avut miercuri o misiune importantă, care a vizat peste 400 de percheziții la traficanți de droguri, traficanți de copii, la instituții, dar și destructurarea mai multor grupuri infracționale și nu numai.

”La acest moment, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave.

ADVERTISEMENT

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, începând cu anul 2018. În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

Acțiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de persoane și de minori, precum și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităților române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional”, au informat procurorii DIICOT.

ADVERTISEMENT

Mascații au descins inclusiv la locuințele unor persoane suspectate de criminalitate organizată. Unele dintre ele au fost găsite la cafea, iar altele la domiciliu. Unii dintre infractori au amenințat că sună la poliție.

De la infractori s-au confiscat mai multe bunuri, chiar saci cu bijuterii, bani și aur.

”Totodată, sunt vizate și grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte aflate în competența de investigare a DIICOT care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

ADVERTISEMENT

Perchezițiile au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.

Acțiunile urmăresc, în final, crearea unui climat optim de siguranță al cetățenilor și nu în ultimul rând protecția victimelor infracțiunilor, a mai transmis DIICOT.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri