News

Percheziții la casa fostului deputat Alexandru Băișanu. Politicianul, vizat într-un dosar de șantaj

Angajați din Poliție și Jandarmerie au realizat, joi, percheziții la casa fostului deputat Alexandru Băișanu. Aceste acțiuni ar viza un dosar de șantaj.
05.08.2021 | 15:56
Perchezitii la casa fostului deputat Alexandru Baisanu Politicianul vizat intrun dosar de santaj
ADVERTISEMENT

Mai mulți angajați din Poliție și Jandarmerie au descins, joi, 5 august, la locuința fostului deputat sucevean Ștefan Alexandru Băișanu.

Potrivit presei locale, acțiunea a avut loc în centrul municipiului Suceava, la vila fostului ”ales”.

ADVERTISEMENT

Polițiștii și jandarmii, percheziții la casa fostului deputat Alexandru Băișanu. Politicianul, vizat într-un dosar de șantaj

Din primele informații, acțiunea oamenilor legii vizează documentarea unui dosar care privește un teren și un iaz din comuna Ipotești.

În acea zonă, fostul deputat și-ar fi construit un adăpost pentru caii cu care copiii săi luau parte la concursuri hipice, scrie Monitorul de Suceava.

ADVERTISEMENT

Fostul deputat a intrat în vizorul Justiției după ce un colaborator a depus plângere împotriva sa declarând inclusiv faptul ca ar fi fost șantajat de Alexandru Băișanu.

”Acest dosar are legătură cu plângerile pe care Corneliu Lefter, un fost asociat al deputatului, le-a înaintat în urmă cu aproximativ o lună la DNA, dar și la alte structuri de parchet și poliție.

ADVERTISEMENT

Corneliu Lefter îl acuza pe Băișanu de un șir întreg de ilegalități, inclusiv de faptul că i-ar datora o mare sumă de bani”, scrie presa locală.

Sursa citată notează că în acest dosar ar fi vizat și un executor judecătoresc, care ar fi comis, la rândul său, o serie de ilegalități pentru a-l ajuta pe Alexandru Băișanu. Perchezițiile sunt coordonate de Secția de Poliție Rurală Ipotești și vizează infracțiunea de șantaj.

ADVERTISEMENT

Cine este Ștefan-Alexandru Băișanu

După ce a fost ridicat de acasă, Alexandru Băișanu s-a deplasat împreună cu polițiștii la ferma sa din Ipotești, care ar fi fost cumpărată printr-un interpus. Apoi, fostul deputat a fost condus la sediul Postului de Poliție Ipotești, unde a fost audiat.

Ștefan-Alexandru Băișanu (53 de ani) este un deputat român, ales în 2012 din partea USL Suceava.  Absolvent al Facultății de Filosofie, începând din 1993 Băișanu a fost profesor la Liceul de Arte Suceava, iar din 2002 a devenit cadru didactic la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava.

În perioada 2004-2008, Băișanu a fost subprefect al județului Suceava, iar din 2012 a devenit parlamentar pe listele USL.

ADVERTISEMENT
Tags: