News

Percheziții la CFR Marfă. Suspect este un interlop implicat în cazul Caracal

29.10.2020 | 13:21
Perchezitii la CFR Marfa Suspect este un interlop implicat in cazul Caracal
ADVERTISEMENT

Polițiștii au descins în dimineața zilei de joi, 29 octombrie, la sediul central al CFR Marfă în vederea perchezițiilor într-un dosar de fraudă. Printre suspecți se numără și Remus Rădoi, zis Codiță, interlopul la care fostul adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Nicolae Alexe, a apelat pentru a o găsi pe Alexandra Măceșanu, adolescenta răpită de Gheorghe Dincă în vara anului trecut.

Potrivit anchetatorilor, firma de pază deținută de Rădoi ar fi solicitat sume mai mari de bani pe care le justifica prin „umflarea” numărului de agenți ce păzeau obiectivul, creând astfel un prejudiciu de 1.640.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Mai concret, cu complicitatea unui funcționar, societatea ar fi facturat mai multe ore suplimentare neefectuate. Trei persoane implicate în acest dosar au fost reținute și urmează să fie audiate la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice.

Percheziții la CFR Marfă într-un dosar de fraudă

La această oră, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează 10 percheziții, în București și Olt, într-un dosar de fraudă privind derularea unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor și valorilor.

ADVERTISEMENT

La data de 29 octombrie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, efectuează 10 percheziții domiciliare, în municipiul București și județul Olt, la sediul unei instituții publice și la domiciliul și sediile mai multor persoane.

Din probatoriul administrat a rezultat că, în anul 2019, reprezentanții unei societăți comerciale, ce are ca obiect de activitate prestarea serviciilor de pază, ar fi indus în eroare funcționarii unei instituții publice.

ADVERTISEMENT

Activitatea ilicită s-ar fi realizat cu ocazia derulării unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor și valorilor ce aparțin instituției publice, prin atestarea executării serviciului de pază cu un număr de agenți de securitate/schimb mult mai mare decât în realitate, în scopul de a obține un folos patrimonial injust.

De asemenea, din anchetă au rezultat indicii că, beneficiind de complicitatea unui funcționar din cadrul instituției publice, responsabil de verificarea executării contractului de pază, ar fi fost prezentate spre decontare facturi falsificate, prin contrafacerea scrierii, în cuprinsul acestora menționându-se un număr mai mare de ore prestate.

ADVERTISEMENT

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.640.000 de lei. Polițiștii vor pune în aplicare 3 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite, acestea urmând a fi audiate la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice.

La acțiune participă polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, precum și polițiști cu atribuții de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sprijiniți de echipe din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.

ADVERTISEMENT