Percheziţii la firma care deţine PRO TV şi acasă la Adrian Sârbu

UPDATE 14:50 / “Fiind acasă la ora difuzării informaţiilor, m-am pregătit cu emoţie, cafele, fructe şi lichioruri să-i întîlnesc pe cei anunţaţi la televiziunile de ştiri. Căutîndu-i...
01.04.2014 | 12:09
Perchezitii la firma care detine PRO TV si acasa la Adrian Sarbu
ADVERTISEMENT

UPDATE 14:50 “Fiind acasă la ora difuzării informaţiilor, m-am pregătit cu emoţie, cafele, fructe şi lichioruri să-i întîlnesc pe cei anunţaţi la televiziunile de ştiri. Căutîndu-i în toată casa şi negăsindu-i, a trebuit să accept că sîntem în 1 aprilie şi că RTV, B1 şi alţii îşi doresc faima pe care şi-a dobîndit-o în anii comunismului fictivul Radio Erevan”, a declarat Adrian Sârbu pentru Mediafax.

Poliţiştii efectuează percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite şi la sediul unor societăţi comerciale, dintre care 20 în municipiul Bucureşti şi 8 în judeţul Ilfov, pentru probarea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Potrivit România TV, una dintre firmele verificate de poliţişti este şi cea care controlează televiziunea PRO TV. De asemenea, politiştii au descins şi la locuinţa lui Adrian Sîrbu.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au suspiciunea că 30 de societăţi comerciale, prin ascunderea sursei impozabile, ar fi creat un prejudiciu de 20.000.000 de euro, informează surse judiciare citate de România TV. În cadrul acţiunii vor fi verificate relaţiile comeciale dintre societăţile comerciale vizate.

Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea D.G.P.M.B., sub supravegherea Parchetului de pe lîngă Tribunalul Bucureşti. De asemenea, în cauză s-a beneficiat de sprijinul SRI.

ADVERTISEMENT

După Sârbu, potopul la ProTV: Pleacă şi Andreea Esca?

Contractul lui Adrian Sîrbu cu Central European Media Enterprises, compania-mamă a Pro TV, a ajuns oficial la final în 2013, după ce acesta şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte CME, în luna august. Potrivit înţelegerii dintre companie şi părintele Pro TV, Sîrbu a primit salariu de la CME în perioada august – decembrie 2013, iar la plecarea din companie trebuie să mai primească echivalentul a 5,4 milioane de dolari, în coroane ceheşti.

“Adrian Sîrbu a jucat un rol decisiv în cadrul companiei pentru aproape două decenii. A început ca partener al CME în 1995, cînd compania a lansat postul PRO TV pe piaţa din România. Ulterior, din 2007 pînă în 2009, a ocupat funcţia de Chief Operating Officer al companiei. Din 2009 a fost Preşedinte şi CEO al CME”, se arata într-un comunicat.

ADVERTISEMENT