Percheziţii la infractorii din domeniul IT. Prejudiciu de 12,6 milioane dolari

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
26/04/2015, 14:25
Percheziţii la infractorii din domeniul IT. Prejudiciu de 12,6 milioane dolari

47 de percheziţii au loc, duminică, în Bucureşti şi în mai multe judeţe, într-un dosar privind destructurarea unui grup format din peste 55 de persoane, ce se ocupa cu infracţiuni informatice, în urma cărora au produs un prejudiciu de aproximativ 12,6 milioane de dolari. Printre suspecţi se află îi membrii ai galeriei Rapid. 56 de persoane au fost aduse pentru audieri.

Procurorii şi poliţiştii fac perchezitii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Constanţa, Vaslui, Bacău şi Argeş, pentru prinderea unor cetăţeni români şi străini, care au acţionat atât în Romania, dar şi în Japonia, Germania, Olanda, Belgia şi Italia, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

Până la acest moment, oamenii legii au găsit, în urma percheziţiilor, peste 150.000 de euro, două kilograme aur în lingouri, tablouri şi laptopuri, pe care le-au ridicat de la locuinţele suspecţilor.

Conform anchetatorilor, gruparea a vizat bănci din Statele Unite ale Americii şi din Oman.

Sursa citată precizează că, o dată ce un membru al grupului infracţional spărgea sistemul de protecţie al băncii, erau copiate datele unor carduri, aferente conturilor unor mari corporaţii şi, imediat ce erau obţinute astfel de date, cardurile erau clonate şi distribuite către alţi membrii ai grupării.

Operaţiunea de retragere de numerar de la bancomate se efectua în mod organizat într-un interval de timp stabilit, astfel încât băncile de unde se efectuau retragerile să nu lucreze, suspecţii alegând zilele nelucrătoare. Mai mult, potrivit anchetatorilor, se efectuau retrageri atât de pe teritoriul mai multor localităţi din România, dar şi de pe teritoriul altor state europene, concomitent.

Spre exemplu, în 2 decembrie 2013, au fost retraşi de pe teritoriul României 3,6 milioane de dolari, iar în 20 decembrie 2013 au fost retraşi din Japonia, de către aceeaşi membri ai grupării, nouă milioane de dolari. În total, gruparea a produs prejudicii de peste 12,6 milioane de dolari.

Sursă: www.dcnews.ro

Închide ×