ADVERTISEMENT
News

Percheziții la Institutul Oncologic Fundeni. Este anchetată o fraudă cu medicamente compensate pentru cancer

Autor: Adrian Baciu | 16.02.2021 | 13:00
Percheziții la Institutul Oncologic Fundeni. Este anchetată o fraudă cu medicamente compensate pentru cancer
Percheziții la Institutul Oncologic Fundeni. Este anchetată o fraudă cu medicamente compensate pentru cancer. Sursa foto: colaj Fanatik

Percheziții ample au loc marți, 16 februarie, la Institutul Oncologic Fundeni. Din primele informații, este anchetată o fraudă cu medicamente compensate pentru cancer.

ADVERTISEMENT

La acțiune iau parte procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 și polițiști bucureșteni, potrivit celor de la G4Media, care citează surse oficiale.

Percheziții la Institutul Oncologic Fundeni. Vizat, un dosar de fraudă cu medicamente compensate pentru cancer

Procurorii ridică o serie de documente, urmând mai apoi să se facă audieri în acest dosar. Se pare că ar fi implicată și Casa de Asigurări de Sănătate din Capitală.

ADVERTISEMENT

Sursa citată notează că în acest dosar este vorba despre fraudarea mecanismului prin care medicamentele extrem de scumpe sunt decontate de la bugetul statului.

Zeci de astfel de dosare au fost deschise de autorități în ultimele decenii, cu prejudicii de zeci de milioane de euro produse în bugetul statului.

ADVERTISEMENT

Institutul Fundeni este cel mai mare spital din România. În această unitate sunt tratați pacienți cu boli cronice grave, precum cancer sau boli cardiovasculare. Spitalul se află în subordinea Ministerului Sănătății.

Știre în curs de actualizare…

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!