News

Percheziţii la Jandarmeria Maramureş, unde şeful e acuzat de hărţuire. Cinci angajaţi si-au dat demisia în ultima lună, din cauza lui

Scandalul de la Jandarmeria Maramureş, anchetat de procurorii miilitari. Percheziţii în biroul colonelului acuzat de hărţuire sexuală şi abuz
21.11.2022 | 17:00
Perchezitii la Jandarmeria Maramures unde seful e acuzat de hartuire Cinci angajati siau dat demisia in ultima luna din cauza lui
Colonelul Florişteanu, acuzat de hărţuire
ADVERTISEMENT

Sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş a fost vizat luni de percheziţii, în urma unor suspiciuni care-l vizează chiar pe şeful instituţiei, acuzat luna trecută de hărţuire sexuală. Cinci angajaţi şi-a dat demisia în ultima lună de la Jandarmeria Maramureş, acuzând comportamentul colonelului Marcel Petru Florişteanu.

Cinci demisii în ultima lună

Percheziţiile au fost conduse de un procuror militar de la Cluj, care a fost însoţit în acţiune de mai mulţi jandarmi. Se pare că aceştia au dat curs plângerilor mai multor foşti angajaţi care îl vizează pe şeful Jandarmeriei Maramureş, iar de la sediul instituţiei au fost ridicate mai multe documente şi calculatoare.

ADVERTISEMENT

Situaţia de la IJJ Maramureş a devenit publică la jumătatea lunii octombrie, când o angajată și-a acuzat șeful că a ar fi hărțuit-o sexual şi a depus plângere penală.

“M-am oprit și dânsul m-a prins cu forța de mijloc și de cap și a încercat să mă sărute cu forța. Bineînțeles, m-am apărat. M-am speriat foarte tare.

ADVERTISEMENT

Dânsul nu se aștepta la reacția mea. S-a dus în spatele biroului lui și a început să mă înjure, să mă amenințe că nu o să mă creadă nimeni. Că o să fie cuvântul meu împotriva cuvântului lui. Că pot să vorbesc cu oricine că oricum nu mă va crede nimeni”, a povestit femeia.

Ulterior, alte trei angajate şi un bărbat şi-au dat demisia din Jandarmeria Maramureş, acuzând comportamentul şefului instituţiei. Aceştia ar fi fost agresați, verbal și sexual, dar și sancționați în mod nejustificat de conducerea instituției. De altfel, cea care l-a acuzat public de hărţuire a declarat ulterior că, imediat după ce a depus plângere, ar fi primit de la șeful ei, prin intermediari, tot felul de mesaje de ameninţare.

ADVERTISEMENT

Colonelul Marcel Petru Florişteanu conduce Inspectoratul de Jandarmi Maramureș din 2014, iar subalterna acestuia, femeia care a depus plângere împotriva lui, a intrat în sistem în anul 2016.