Fotbal intern

Percheziții la locuința lui Cristian Borcea! Prejudiciul este estimat la 40 milioane lei! Omul de afaceri a fost ridicat de procurori și dus la audieri

02.11.2018 | 18:24
Perchezitii la locuinta lui Cristian Borcea Prejudiciul este estimat la 40 milioane lei Omul de afaceri a fost ridicat de procurori si dus la audieri

UPDATE /  Libertatea scrie că omul de afaceri a fost ridicat de procurori și dus la audieri de DIICOT! Contactat de aceeași sursă, Cristi Borcea a spus doar: “No comment”.

Procurorii DIICOT au făcut vineri percheziții la locuința lui Cristian Borcea într-un caz de evaziune fiscală și spălare de bani în care prejudiciul este estimat la 40 de milioane de lei. Conform site-ului stiripesurse.ro, se desfășoară 24 de percheziții pe raza municipiului București și în județele Ilfov, Brăila și Constanța.

O societate deținută de Cristian Borcea ar fi fost beneficiară unor servicii din partea unui grup infracţional organizat care a fost constituit de Vitalie Burcă, Dmitriy Grigoryev (fost vicepreşedinte şi Chief Financial Officer al Rompetrol Group) şi Sergey Vassilyev.

Cristian Borcea și Valentina Pelinel la intrarea la starea civilă
Cristian Borcea și Valentina Pelinel la intrarea la starea civilă

Percheziții acasă la Cristian Borcea pentru un prejudiciu de 40 de milioane de lei

”Cercetările efectuate au relevat faptul că grupul infracţional a acţionat coordonat în intervalul ianuarie 2010 – octombrie 2013, pe două circuite fictive de tranzacţionare dezvoltate în jurul unui nucleu comun de societăţi/persoane în scopul înregistrării în contabilitate de cheltuieli nereale (ce a avut drept rezultat denaturarea masei impozabile cu consecinţa sustragerii de la plata unor taxe şi impozite către bugetul de stat), şi spălării sumelor de bani astfel rezultate prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, comision, achiziţii nereale sau transferuri financiare interne/externe”, a declarat o sursă judiciară.

Fostul acționar al clubului Dinamo București, Cristian Borcea, a fost eliberat la începutul lunii iulie. Condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare, el era ultimul închis din ”Dosarul Transferurilor”. În acest caz au mai fost condamnați Gheorghe Popescu, Jean Pădureanu, Gigi Neţoiu, Mihai Stoica, George Copos, Victor Becali și Ioan Becali.

După ce a ieșit din închisoare, Cristi Borcea a anunțat că nu va mai reveni la Dinamo, dar a precizat că fiul său Patrick ar putea ajunge într-o zi acționar la gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare.