Mascaţii, peste Condescu în casă! Ce au găsit anchetatorii şi ce acuzaţii i se aduc

UPDATE, 13.17: De la locuinţa oficialului Pandurii, anchetatorii au ridicat o armă de vînătoare şi doi saci cu carne de vînat. De asemenea, Radu Pavel, ginerele lui Condescu, a fost dus la...
07.10.2013 | 09:24
Mascatii peste Condescu in casa Ce au gasit anchetatorii si ce acuzatii i se aduc

UPDATE, 13.17: De la locuinţa oficialului Pandurii, anchetatorii au ridicat o armă de vînătoare şi doi saci cu carne de vînat. De asemenea, Radu Pavel, ginerele lui Condescu, a fost dus la audieri. Pavel a declarat că arma ridicată de poliţişti este deţinută legal, iar carnea este de la o vînătoare autorizată la care a fost duminică. Acesta a urcat într-o maşină a poliţiştilor de la Biroul Arme, Explozibil şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Mai multe percheziţii au loc astăzi la locuinţa preşedintelui Consiliului de Administraţie al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, la sediul clubului de fotbal şi la sediul din Capitală al Federaţiei Naţionale Mine Energie, Condescu fiind suspectat de spălare de bani şi fals.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, spune că a aflat de la jurnalişti despre percheziţiile care au loc luni dimineaţă la locuinţa sa şi la sediul clubului de fotbal, el afirmând că “orice control din partea statului este binevenit”. “Nu m-a sunat nimeni de la vreo instituţie să mă întrebe ceva, ştiu doar ce am aflat de la dumneavoastră şi de la televiziunile care mi-au cerut un punct de vedere. Eu sînt în drum spre Târgu Jiu acum şi sper ca în cursul zilei să aflu şi eu mai multe despre ceea ce se întâmplă”, a declarat Condescu pentru Mediafax.

“Nu avem de ce să ne fie teamă. Nu s-a întîmplat nimic de natură penală”

Marin Condescu s-a declarat foarte liniştit de cursul acestei anchete. “N-am nici un fel de problemă. Cu cît mai multe controale, cu atît mai bine. Am mai fost anchetaţi şi am răspuns. Aşa vom face şi acum. Încă nu ştim, oficial, despre ce este vorba, dar surse susţin că este vorba despre o sumă de bani pe care am împrumutat-o clubului. Dacă se confirmă, este creditul acela pe care l-am luat cînd nu ne-a programat la meciul cu Oţelul, din cauza datoriei către Dinamo. Acolo nu s-a întîmplat nimic, e clar, din moment ce ni s-a acordat creditul.  Dacă am dat împrumutul şi l-am reptrimit lucrurile sînt în regulă. Dacă ai fi vinovat, ar suna înfricoşător. Ar trebui să fim înştiinţaţi, ca să ştim cum ne apărăm. E păcat de ce se întîmplă, din punct de vedere al imaginii, în cel mai bun an al clubului. Se duce o campanie murdară în jurul acestui subiect de mult timp. Nu avem de ce să ne fie teamă, la clubul Pandurii nu s-au petrecut fapte penale. De nimic nu ne a frică. Cu cît mai multe contracte, cu atît mai multă curăţenie. Vreau să văd un comunicat după ceea ce s-a anchetat în vară. Va fi o nouă reclamaţie, dar facem faţă”, a declarat Marin Condescu la Dolce Sport.