News

Percheziții la mai multe cabinete medicale din Olt. Doctorii sunt bănuiți că eliberau certificate de handicap false

12.05.2021 | 11:19
Perchezitii la mai multe cabinete medicale din Olt Doctorii sunt banuiti ca eliberau certificate de handicap false
ADVERTISEMENT

Polițiștii din Olt au descins la mai multe cabinete medicale și sedii publice, după ce mai  mulți doctori sunt bănuiți că ar fi eliberat certificate de handicap false.

Acțiune de amploare în județul Olt. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează nu mai puțin de 15 percheziții. Mai multe persoane sunt bănuite că ar fi folosit documente false.

ADVERTISEMENT

Acțiunea se desfășoară la mai multe cabinete medicale din județ, la sediile unor instituții, dar și la domiciliile suspecților.

Dosarul deschis de Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economic vizează infracțiunile de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au mers la mai multe cabinete medicale din Olt

Polițiștii bănuiesc faptul că mai multe persoane din județul Olt dețin certificate de handicap false.

“În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt efectuează 15 percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor cabinete medicale și unor unități administrativ-teritoriale, într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals”, este comunicatul IGPR.

ADVERTISEMENT

Acțiunea de amploare a polițiștilor se desfășoară și cu ajutorul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

Când au fost descoperite certificatele de handicap false

După efectuarea cercetărilor, 10 persoane vor fi duse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru audieri.

ADVERTISEMENT

Acest caz este în atenția polițiștilor de mai mult timp. Din primele cercetări a reieșit că anul trecut în luna decembrie mai multe persoane s-au prezentat la instituțiile din județ cu documente medicale false, în vederea obținerii unor beneficii.

Este vorba despre anchete sociale, documente sociale și medicale, referate medicale și scrisori. Potrivit IPJ, perchezițiile au loc în orașele Caracal, Fărcașele, Rotunda, Obîrșia și Grojdibodu.

Din ce în ce mai multe persoane prezintă documente false

De la începutul anului, polițiștii au desfășurat acțiuni de amploare în mai multe județe. Din ce în ce mai multe persoane prezintă documente false pentru a primi diferite beneficii.

Pe lângă certificate de handicap false, anchete sociale sau diferite documente medicale, polițiștii au descoperit și persoane care au primit ilegal indemnizații de sprijin în contextul pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT