News

Percheziții la primăria Bistrița. Sunt vizate infracțiuni de fals, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat. Video

Percheziții de amploare la primăria Bistrița, marți dimineață, într-un dosar care vizează mai multe infracțiuni economice.
25.05.2021 | 10:11
Perchezitii la primaria Bistrita Sunt vizate infractiuni de fals abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat Video
Percheziții la primăria Bistrița. Sunt vizate infracțiuni de fals, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat. Video. Sursa foto: bistriteanul.ro
ADVERTISEMENT

Sediul primăriei Bistrița a fost luat cu asalt de ”mascați”, marți dimineața. Mai multe percheziții au avut loc la sediul instituției, fiind pentru prima oară în ultimii 12 ani când se întâmplă așa ceva.

Potrivit presei locale, în oraș se desfășoară și mai multe percheziții domiciliare. Sunt vizate persoane cu funcții de conducere care sunt suspectate de abuz în serviciu și fals în înscrisuri.

ADVERTISEMENT

În primele ore ale dimineții, angajații au ieșit din clădirea Primăriei, fiind chemați pe rând să dea declarații în fața anchetatorilor.

Percheziții la primăria Bistrița. Ce infracțiuni sunt anchetate de oamenii legii

Polițiștii au descins în această dimineață la sediul Primăriei Bistrița. La acțiune au participat angajați din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud.

ADVERTISEMENT

”Percheziții într-un dosar de infracțiuni economice: În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud pun în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, la persoane fizice, și o instituție din municipiul Bistrița.

Activitățile sunt desfășurate într-un dosar penal aflat în instrumentarea polițiștilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, privind mai multe infracțiuni de fals, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat.

ADVERTISEMENT

La acțiune participă polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud și luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Bistrița-Năsăud și Cluj”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, potrivit Bistrițeanul.

Reacția primarului din Bistrița

Edilul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a declarat, pentru Agerpres, că percheziţia vizează diferenţele semnalate de mai mulţi cetăţeni, la începutul acestui an, între Planul Urbanistic General (PUG) afişat pe site-ul administraţiei locale şi cel aprobat într-o şedinţă de Consiliu Local în anul 2018.

ADVERTISEMENT

”E o percheziţie pe PUG-uri, atât pot să spun şi nu intru în alte detalii, cele două PUG-uri sau câte sunt”, a spus Turc.

La începutul anului, primarul a cerut un audit intern la Serviciul Urbanism, pentru a verifica posibile discrepanțe între cele două variante de PUG şi declara, la acea vreme, că nu va ezita să sesizeze Parchetul dacă suspiciunile se confirmă.

Cu toate acestea, Ioan Turc a precizat, marţi, că nu el este cel care a făcut plângerea penală, dar că va pune la dispoziţia anchetatorilor toate documentele care vor fi solicitate.

ADVERTISEMENT