News

Percheziții la sediul Poliției Locale Sector 1. Sunt vizați polițiștii care fac controalele la cluburi și la comercianții din piețe

Polițiștii locali de la Sectorul 1 au fost luați pe sus de perchezițiile DNA. Suspecții principali în acest caz sunt cei care controlează cluburile de lux
04.06.2024 | 12:32
Perchezitii la sediul Politiei Locale Sector 1 Sunt vizati politistii care fac controalele la cluburi si la comerciantii din piete
Procurorii au călcat sediul Poliției Locale Sector 1. Principalii suspecți sunt cei care fac controale în cluburi și terase. Sursa foto: Facebook / Poliția Locală Sector 1
ADVERTISEMENT

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat marți că ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) desfășoară noi percheziții la sediul Poliției Locale din sector 1.

Sediul Poliției Locale Sector 1, percheziționat de DNA

Aceștia vizează polițiști implicați în controale la cluburi, terase și piețe. Conform Primăriei Sectorului 1, trei agenți, acum suspendați, sunt sub investigație. DNA a confirmat că s-a autosesizat în acest caz.

ADVERTISEMENT

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –  Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a unei sesizări din oficiu ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2023 – 2024, a unor infracţiuni de corupţie, fals, etc., de către funcţionari publici din cadrul Poliţiei Locale Sector 1, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu. În cursul zilei de 04 iunie 2024, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 8 (opt) locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, a transmis, marţi, DNA, într-un comunicat de presă.

Procurorii au menționat că beneficiază de sprijinul Direcției Generale Anticorupție și al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

ADVERTISEMENT

„Totodată, atragem atenţia asupra necesităţii evitării dezinformării opiniei publice în legătură cu activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie în ceea ce priveşte modalitatea de sesizare şi de derulare a activităţii de urmărire penală, pentru a se evita transmiterea unor informaţii de natură a crea aparenţa desfăşurării activităţii DNA altfel decât în cadru legal, în mod echidistant şi imparţial”, a mai trransmis DNA.

Polițiștii locali suspectați au fost suspendați din funcție

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au efectuat în dimineața de, marți, 4 iunie,  percheziții la sediul Poliției Locale Sector 1, investigând suspiciuni de corupție. Vizați sunt trei polițiști locali din Compartimentul Control Activități Comerciale, responsabili cu verificări la cluburi, terase și comercianți din piețe, în special în Parcul “Regele Mihai I” și zonele Floreasca, Dorobanți și Calea Victoriei.

ADVERTISEMENT

Instituția a subliniat că toți cei vizați de ancheta ofițerilor anticorupție au fost suspendați imediat din funcție. Joi, ofițerii Direcției Generale Anticorupție au desfășurat percheziții la sediul Poliției Locale Sector 1, în urma unei sesizări făcute de primarul Clotilde Armand. Anchetatorii au vizat 12 polițiști locali, toți suspendați din funcție.

„Fosta echipă din administraţia PSD – PNL care lua şpagă la Poliţia Locală Sector 1 este destructurată. Sunt percheziţii ale ofiţerilor anticorupţie, în această dimineaţă, la Compartimentul Control Activităţi Comerciale. Este vorba de poliţiştii locali care fac verificări la cluburi, terase, comercianţii din pieţe etc”, a scris, marţi, pe Facebook, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

ADVERTISEMENT

„Reamintesc că săptămâna trecută ofiţerii DGA au ridicat 12 poliţişti locali suspectaţi că ar fi luat mită – în urma unei plângeri venită din partea mea. Aşa se reformează instituţiile publice”, a mai scris primarul Sectorului 1.

Conform anchetatorilor, în perioada mai 2023 – februarie 2024, polițiști locali din cadrul Poliției Locale Sector 1 București au pretins și primit mită de la diverși șoferi, în schimbul neîndeplinirii corespunzătoare a atribuțiilor de serviciu.

ADVERTISEMENT