News

Percheziții la Spitalul Witting din Capitală. Ancheta vizează achizițiile de echipamente de protecție anti-Covid-19

26.03.2021 | 11:56
Perchezitii la Spitalul Witting din Capitala Ancheta vizeaza achizitiile de echipamente de protectie antiCovid19
ADVERTISEMENT

În dimineața zilei de vineri au fost demarate două percheziții la Spitalul Wittind din Capitală. Ancheta vizează achizițiile de echipamente de protecție anti-Covid-19.

Dosarul vizează fapte de abuz în serviciu cu privire la modul în care au fost cumpărate echipamente de protecție împotriva SARS- CoV – 2. De asemenea, a ridicat suspiciuni și calitatea respectivelor produse.

ADVERTISEMENT

Ancheta se derulează sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1. Managerul spitalului a confirmat  desfășurarea informațiilor, potrivit Digi 24.

Percheziții la Spitalul Witting din Capitală. Ancheta vizează achizițiile de echipamente de protecție anti-Covid-19

„În cursul zilei de 26 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, efectuează 2 percheziţii domiciliare, în 2 locaţii din municipiul Bucureşti, dintre care una este la sediul unei persoane juridice, iar cealaltă la sediul unei instituţii publice (spital)”, a anunțat Poliţia Capitalei.

ADVERTISEMENT

Surse judiciare au declarat pentru Libertatea că au fost găsite nereguli: „în urma verificărilor au fost descoperite nereguli în documentele de achiziții privind echipamentele de protecție, inclusiv fals în acte.”

„A venit o dubă cu mascați și mașini de la Ministerul de Interne. Polițiștii au intrat în zona conducerii spitalului și au blocat tot acolo, birourile departamentelor Juridic, Achiziții, RUNOS, contabilitate. Au umblat și prin spital,” au precizat surse din cadrul spitalului pentru sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT

În cursul lunii februarie, mai mulți angajați s-au plâns că echipamentele de protecție primite de la spital erau neconforme. Oamenii au explicat că respectivele produse nu erau pentru uz medical, lucru specificat chiar pe ambalajele acestora.

Contactat de jurnaliști la vremea respectivă, managerul Spitalului Witting a confirmat, fără să-și dea seama, că măștile achiziționate nu erau destinate folosirii în scop medical. Ulterior, omul nu a mai răspuns apelurilor.

ADVERTISEMENT

Din martie până în decembrie 2020, Spitalul Witting a achiziționat măști de protecție în valoare de 74.413 lei  (aproximativ 15.000 euro). Produsele au fost achiziționate de la firma SEAP.

ADVERTISEMENT