News

Percheziții la trei spitale din Brașov. Ce sunt bănuiți că au făcut mai mulți angajați pe timpul stării de urgență

20.05.2020 | 14:05
Perchezitii la trei spitale din Brasov Ce sunt banuiti ca au facut mai multi angajati pe timpul starii de urgenta
ADVERTISEMENT

Poliţiştii din Braşov fac, miercuri, şase percheziţii, trei dintre ele la spitale, unde mai mulți angajați sunt bănuiți de nereguli în timpul stării de urgență.

Percheziții la trei spitale din Brașov

Conform news.ro, în timpul perchezițiilor efectuate la cele trei spitale din Brașov, polițiștii au ridicat documente bănuid mai mulţi angajaţi că au solicitat concedii medicale fictive pe durata stării de urgenţă, pentru a se sustrage de la atribuţiile de serviciu.

ADVERTISEMENT

Perchezițiile sunt efectuate într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşiriii infracţiunilor de ”abuz în serviciu”, ”fals intelectual”, ”uz de fals”, ”delapidare” şi ”divulgare de informaţii secrete de serviciu sau nepublice”.

Poliţiştii braşoveni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada stării de urgenţă, cadre medicale de la trei spitale sau angajaţi ai unor instituţii, s-ar fi sustras de la îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

ADVERTISEMENT

Zeci de persoane vor fi duse la audieri

”Aceștia au solicitat şi au beneficiat în acest sens, de certificate de concedii medicale fictive şi totodată de materiale de uz sanitar în interes propriu”, se arată în comunicatul Poliției Brașov.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor se vor ridica documente şi se vor efectua activităţi procedurale, ce se impun, pentru stabilirea situaţiei de drept. De asemenea, vor fi conduse la audieri zece persoane.

ADVERTISEMENT

Acţiunea, desfăşurată sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, beneficiază de sprijinul poliţiştilor Serviciului Criminalistic Braşov.

La acțiune mai participă luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Direcţiei de Sănătate Publică Braşov.

ADVERTISEMENT

Parchetul Curții de Apel Constanța a decis clasarea cauzei plângerii penale formulate de Asociația pentru Libertatea de Conștiință, prin care arhiepiscopul Teodosie și alți doi preoți erau acuzați de infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce au împărtășit oamenii cu o singură lingurință din același potir.

ADVERTISEMENT