News

Percheziții la Universitatea din București referitoare la contractele de deratizare. Sunt controale și în Ilfov, Prahova, Constanţa, Brăila şi Mehedinţi

Percheziții la Universitatea din București legate de firma care prestează serviciile de deratizare. Sunt controale în alte cinci județe.
08.09.2021 | 18:08
Perchezitii la Universitatea din Bucuresti referitoare la contractele de deratizare Sunt controale si in Ilfov Prahova Constanta Braila si Mehedinti
ADVERTISEMENT

Percheziții de amploare în această dimineață în mai multe județe ale țării și inclusiv în Capitală, la Universitatea din București. Conform informațiilor oferite de Poliție, aceste percheziții sunt legate de o companie de deratizare.

Percheziții de amploare în mai multe județe din țară, inclusiv în București

Mai precis, firma respectivă este acuzată că nu prestează serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare sau acestea sunt doar incomplete.

ADVERTISEMENT

Societatea comercială respectivă este câștigătoare a unei licitații publice, organizată de o către o instituție publică, dar se pare că aceasta nu își făcea bine treaba.

Conform unei informări a Poliției din Capitală, în acest caz au fost puse în aplicare 36 de mandate de percheziţie domiciliară.

ADVERTISEMENT

Controalele au avut loc în Ilfov, Prahova, Constanţa, Brăila şi Mehedinţi, și nu în ultimul rând în București.

Vizată a fost chiar cea mai prestigioasă universitate de la noi din țară, anume Universitatea din București.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, 08.09.2021, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti  – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2 , sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare 36 de mandate de percheziţie domiciliară, pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Prahova, Constanţa , Brăila şi Mehedinţi, într-un dosar penal aflat în instrumentare”, anunţă Poliţia Capitalei.

Ce a transmis Universitatea din București despre perchezițiile de miercuri

Instituția de învățământ superior a transmis un punct de vedere referitor la această situație, pentru edupedu.ro. Conform sursei citate, Universitatea a transmis că au existat mai multe percheziții în mai multe clădiri ale instituției.

ADVERTISEMENT

Universitatea din București a informat că aceste controale au avut loc pentru a fi verifcate serviciile de deratizare care erau furnizate către ea de o firmă care a câștigat licitația publică.

De asemenea, Universitatea din București a transmis că a pus la dispoziția autorităților toate documentele care erau necesare în acest caz.

„Au fost, într-adevăr, mai multe verificări ale reprezentanților Poliției Sectorului 2 în spațiile Universității din București. Cercetarea vizează, așa cum ne-a fost comunicat, furnizarea serviciilor de deratizare către universitate de o companie privată.

Reprezentanții Universității din București au pus la dispoziția poliției toate documentele solicitate, colaborăm cu autoritățile în toate aspectele anchetei”, a transmis Mirabela Amarandei, directorul Direcției de Orientare Strategică și Politici Publice în cadrul Universității din București.

ADVERTISEMENT
Tags: