Fotbal intern

Declarații cutremurătoare ale unui fost fotbalist stelist. Daniel Georgievski: „Săreau copcile, dar nu-mi păsa. Apoi am mai făcut o fractură”

10.05.2020 | 10:49
Declaratii cutremuratoare ale unui fost fotbalist stelist Daniel Georgievski Sareau copcile dar numi pasa Apoi am mai facut o fractura
ADVERTISEMENT

Daniel Georgievski a fost campion al României cu Steaua condusă de Laurențiu Reghecampf. El şi-a adus aminte şi de sacrificiile pe care a fost dispus să le facă pentru a face parte din acea echipă.

Georgievski: „Nu a fost cea mai bună decizie“

Născut în Australia, dar cu cetăţenie macedoneană, Georgievski a atins apogeul carierei la formaţia lui Gigi Becali. A venit gratis în vara lui 2012 şi a plecat liber de contract doi ani mai târziu, cu două titluri de campion şi o Supercupă a României în bagaj.

ADVERTISEMENT

Fundaşul dreapta joacă acum în Australia pentru Western Sydney, dar n-a rupt complet legăturile cu România. Într-un interviu acordat Digisport, el a rememorat unele dintre episoadele din parcursul european al Stelei în primăvara 2013.

Steaua a jucat atunci cu Ajax, pe care a reuşit să o şi elimine la penalty-uri. În turul următor, a întâlnit Chelsea, care avea să câştige trofeul Europa League la finalul acelui sezon.

ADVERTISEMENT

Georgievski a fost accidentat la dubla cu olandezii, dar şi-a dorit enorm să fie apt pentru duelul cu Chelsea, după cum a recunoscut: „Recuperarea mea a fost mult mai rapidă decât ar fi trebuit. Nu a fost cea mai bună decizie. Trebuia să stau mai mult. Îmi amintesc când am eliminat Ajax, am dorit să revin mult mai repede.

Le-am zis celor din staff: ’Nu mă interesează, să mă faceți apt de joc pentru meciul următor’. Eram la antrenamente și am forțat foarte mult. Copcile săreau, piciorul meu era plin de sânge, dar nu-mi păsa, voiam doar să joc.“

ADVERTISEMENT

„Eram tânăr și prost. Acum nu aș mai face așa ceva“

Efectele faptului că a forţat revenirea au apărut pe final de sezon. Privind în urmă, macedoneanul recunoaşte că s-a pripit şi că acum, la 32 de ani, n-ar mai face la fel: „Am mai făcut o fractură pentru că am forțat foarte tare. A trebuit să joc în ultimele luni din acel sezon cu injecții, durerea era foarte mare. Eram tânăr și prost.

Acum nu aș mai face așa ceva, dar pe atunci voiam doar să fac parte din echipă, să fiu selectat. Asta mi-a afectat jocul. Nu mai eram la fel de rapid, intram cu frică. Îți pierzi puțin din încredere. Așa e fotbalul“.

ADVERTISEMENT
  • 300.000 de euro este cota de piață actuală a lui Daniel Georgievski, conform transfermarkt
  • 1.000.000 de euro era cota de piață a lui Daniel Georgievski în 2013, cea mai mare înregistrată vreodată, pe vremea când evolua la Steaua
ADVERTISEMENT
Tags: