Sport

Performanță de excepție pentru Farul! Formația lui Gheorghe Hagi are 22 de jucători convocați la loturile naționale

Gheorghe Hagi are nu mai puțin de 22 de jucători convocați la loturile echipei naționale a României, în frunte cu Denis Alibec și Tudor Băluță.
17.09.2022 | 18:09
Performanta de exceptie pentru Farul Formatia lui Gheorghe Hagi are 22 de jucatori convocati la loturile nationale
22 de jucători are Hagi convocați la loturile naționale. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate că Denis Alibec și Tudor Băluță au fost convocați de Edi Iordănescu la națională pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia. Hagi mai are însă alți 20 de jucători chemați la celelalte loturi.

Denis Alibec și Tudor Băluță revin la naționala României

Denis Alibec a reușit o „dublă” de excepție în meciul celor de la Farul cu Petrolul și a fost aproape de hattrick. Atacantul de 31 de ani revine astfel la lot, după ce nu a fost convocat la meciurile cu Finlanda și Muntenegru

ADVERTISEMENT

Cea mai mare surpriză a lui Edi Iordănescu este convocarea lui Tudor Băluță, care revine la naționala României de seniori după aproape de trei ani, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Gheorghe Hagi a vorbit la finalul partidei de la Ploiești despre numărul mare de jucători convocați: „Avem 19 sau 21 sau 23 de jucători la toate naționalele, asta e gândirea noastră. Nu mă bag cine e selecționat, noi doar ne bucurăm pentru cei care merg la lot. Știu câți sunt la celelalte naționale, nu știu câți sunt la lotul mare”.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, David Kiki, fundașul stânga din Benin, a fost și el convocat la naționala țării sale pentru meciurile cu Mauritania și Madagascar.

Ce jucători de la Farul Constanța au mai fost convocați la loturile naționale

Evoluțiile excelente din ultimele etape ale lui Alexi Pitu, Constantin Grameni și Louis Munteanu le-a adus convocarea la naționala U21 pentru meciurile amicale cu Spania (23 septembrie, ora 18.00, la Cluj) și Țările de Jos (27 septembrie, ora 18.00, la Cluj).

ADVERTISEMENT

Încă trei jucători ai „marinarilor” vor merge și la naționala României U20, pregătită de Daniel Pancu. Este vorba despre fiul fostului antrenor al FCSB, Luca Andronache, Daniel Sîrbu și Gabriel Dănuleasă.

România U20 va juca de asemenea două meciuri amicale cu Cehia (22 septembrie, la Chomutov, ora 16.00) și Germania (26 septembrie, la Arad, ora 18.00).

ADVERTISEMENT

Încă 13 jucători ai celor de la Farul chemați la loturile U19, U18 şi U17

Ștefan Duțu și Andrei Borza au fost convocaţi de selecţionerul Alexandru Pelici pentru cele trei meciuri ale turneului de calificare la Turul de Elită: Letonia (21 septembrie, ora 20, la Buftea), Lituania (24 septembrie, ora 20.00, la Voluntari) și Austria (27 septembrie, ora 18.00, la Voluntari).

La naționala României U18 au fost chemați și Vlad Răfăilă, Mario Aioanei, Cosmin Costea și Adrian Mazilu. Selecționata pregătită de Daniel Oprescu merge la un turneu de pregătire în Turcia, unde va juca trei meciuri amicale: Turcia (22 septembrie, ora 16.30), Portugalia (24 septembrie, ora 12.30) și Spania (26 septembrie, ora 12.30).

Rafael Munteanu, Eduard Chihaia, David Păcuraru, Luca Băsceanu, Enes Sali și Alin Cocoș vor merge și ei la naționala României U17, antrenată de Ion Marin. Ba mai mult, Bogdan Popovici va merge și el naționala Moldovei U17.

România U17 va susține un turneu amical în Polonia, Syrenka Cup, unde va juca trei meciuri amicale cu Norvegia (23 septembrie), cu Anglia (25 septembrie) și Portugalia (27 septembrie).

ADVERTISEMENT