Sporturi

Larisa Iordache și-a stabilit obiectivele pentru acest an: ”Sper să ajung sănătoasă la Tokyo”

27.04.2021 | 16:41
Larisa Iordache sia stabilit obiectivele pentru acest an Sper sa ajung sanatoasa la Tokyo
ADVERTISEMENT

Larisa Iordache a revenit fantastic în circuitul gimnasticii mondiale. Sportiva din România a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a încheiat calificările din cadrul Campionatelor Europene de la Basel pe locul 4 în întrecerea individuală. Ea a primit 13.466 la bârnă, 13.400 la sol, 14.366 la sărituri și 13.466 la paralele.


Larisa Iordache vrea aurul la Olimpiadă și la Mondiale

UPDATE, 27 aprilie, ora 16:42 / Gimnasta Larisa Iordache a declarat că, deşi la Campionatele Europene de la Basel a avut probleme cu rinichii şi dureri mari, a reuşit să-şi îndeplinească visul de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

”Îmi lipsesc doar medalia de aur la JO şi cea de la CM, sper să le iau anul ăsta. Sper să ajung sănătoasă la Tokyo şi să fie totul în regulă. Am avut nişte probleme cu rinichii, am avut dureri mari, dar mi-am îndeplinit visul. Am prins multă încredere, am intrat în competiţie fără prea multă încălzire, dar am fost concentrată şi totul a ieşit bine.

Îmi doresc să ajung la Tokyo bine din punct de vedere fizic. Acum nu am voie să fac nimic două săptămâni, am patru săptămâni de luat antibiotic. Nimic nu e uşor în viaţă dacă vrei să ajungi sus”, a spus sportiva la emisiunea ”La Măruţă” de la Pro TV.

ADVERTISEMENT

”Mie îmi place cel mai mult să fac asta, să simt liniştea, adrenalina, să fiu în centrul atenţiei. Înainte de competiţii, vorbesc cu mine, antrenorii m-au ajutat foarte mult, mi-au spus că au încredere în mine. Înainte să urc pe aparat, fac exerciţiul în minte, mă vizualizez cum sunt în competiţie”, a povestit Larisa Iordache.


Știre inițială, 21 aprilie, ora 22:24

Larisa Iordache este cea mai bună gimnastă a momentului în România, în ciuda problemelor medicale cu care s-a confruntat în ultimii ani, din cauza cărora s-a retras vreme de patru ani din sportul de performanță.

ADVERTISEMENT

Pregătită din toate punctele de vedere pentru a obține o nouă calificare la Jocurile Olimpice de vară, unde a fost prezentă ultima oară în 2016, în calitate de rezervă a Cătălinei Ponor, Larisa Iordache a evoluat fără complexe în reuniunea de la Basel și a obținut biletul de Tokyo.

La Olimpiada din 2012, Larisa Iordache a obținut medalia de bronz în întrecerea pe echipe

Calificarea Larisei Iordache la Jocurile Olimpice de la Tokyo vine la aproape un deceniu de la ultima prezență a gimnastei la cea mai importantă competiție sportivă a planetei.

ADVERTISEMENT

În 2012, Iordache încheia turneul olimpic de la Londra pe treapta a treia a podiumului de premiere, alături de celelalte sportive din echipa României.

”Dacă nu credeam că am 1oo% șanse, nu mai făceam pasul acesta, nu mă mai reapucam de gimnastică. Cred în mine, cred în ceea ce am făcut până acum, cred în antrenorii mei și în ceea ce spun ei și asta e cel mai important pentru mine”, a declarat Larisa Iordache, înainte de participarea la europenele de la Basel.

Larisa Iordache este cea mai titrată gimnastă în întrecerile continetale

Extrem de tânără (24 de ani), gimnasta Larisa Iordache este cea mai titrată în acest sport, în întrecerile continentale. 16 medalii dintre care 7 de aur, a cucerit Iordache în perioada 2012-2020.

Numai anul trecut, la Mersin, în Turcia, sportiva  a urcat de patru ori pe podium triumfând la bârnă și la sol și încheind competiția pe treapta a doua în probele pe echipe, respectiv la sărituri.

Palmaresul general al Larisei este și mai impresionant. Nu mai puțin de 41 de medalii, dintre care 21 de aur, a cucerit gimnasta la cele mai importante competiții: Jocurile Olimpice, Campionate Europene, Campionate Mondiale, Universiadă și Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT