Performanță istorică pentru Simona Halep! Capitolul la care își domină rivalele din WTA

Gabriel Esanu   
in Simona Halep
07/11/2018, 22:04
Performanță istorică pentru Simona Halep! Capitolul la care își domină rivalele din WTA
Performanță istorică pentru Simona Halep în topul WTA. A ajuns la 250 de săptămâni consecutive între primele 10.

Simona Halep încheie sezonul pe primul loc în WTA, pentru al doilea an consecutiv. Una dintre calitățile pentru care românca a fost remarcată a fost constanța de care a dat dovadă pe parcursul ultimilor ani. Iar performanța pe care Simona a atins-o la actualizarea din 5 noiembrie este cel mai clar argument. Sunt 250 de săptămâni petrecute în top 10 pentru sportiva care conduce acum ierarhia WTA, scrie Ziare.com. Consecutive!

Pe 27 ianuarie 2014, după ediţia din acel an a Australian Open, Simona Halep urca pe locul 10 WTA. La acea vreme, podiumul era ocupat de Serena Williams, Victoria Azarenka şi Na Li, în această ordine. De asemenea, se găseau şi două jucătoare care sunt şi în prezent în top 10: Petra Kvitova şi Angelique Kerber. Doar că pentru ambele au existat perioade destul de lungi în care au ieşit din această elită, fie din cauza accidentărilor, fie a formei mai slabe.

Performanță istorică pentru Simona Halep. Serena şi Venus Williams, cele mai longevive în top 10

Astfel, Simona Halep rămâne jucătoarea din circuit care se află de cel mai mult timp în top 10. Şi, în cazul în care îşi va rezolva la timp problemele la spate, sunt şanse foarte mari ca românca să mai petreacă foarte mult timp la cel mai înalt nivel. Ar putea urca şi în clasamentul all time. Între jucătoarele născute după 1980, care conţine multe jucătoare încă în activitate, Serena şi Venus Williams domină clasamentul celor mai multe săptămâni de top 10.

792 de săptămâni pentru Serena Williams în top 10, în vreme ce sora ei este la cota 636. Podiumul este încheiat de Maria Şarapova, cu 503. La mare distanţă, pe locul 4, este Agnieszka Radwanska, 380 de săptămâni. Simona Halep, cu 250 de săptămâni, este pe locul 15. Dar s-ar putea apropia pe parcursul anului viitor de rivalele din faţa sa. Pe locul 14 este Jelena Jankovic, cu 277 de săptămâni în top 10.

Închide ×