Sporturi

Performanță remarcabilă pentru Tiberiu Ușeriu. A terminat pe locul secund maratonul Yukon Arctic Ultra 2020: ”Să nu uităm că visurile noastre chiar contează!”

07.02.2020 | 08:16
Performanta remarcabila pentru Tiberiu Useriu A terminat pe locul secund maratonul Yukon Arctic Ultra 2020 Sa nu uitam ca visurile noastre chiar conteaza
ADVERTISEMENT

La capătul a șapte zile printr-un adevărat ”iad alb”, Tibi Ușeriu a încheiat cursa Montane Yukon Arctic Ultra pe distanța de 491,5 kilometri pe locul al doilea după elvețianul Fabian Imfeld.

Tiberiu Ușeriu a terminat pe locul secund maratonul Yukon Arctic Ultra 2020

La startul maratonului arctic s-au înscris 21 de maratoniști. Dintre aceștia, doar elvețianul Fabian Imfeld și românul Tiberiu Ușeriu au ajuns la final. În niște condiții imposibile, cei doi sunt singurii care au rezistat. Elvețianul a ajuns la final vineri, la ora României 14:30, după ce a parcurs 491.5 kilometri în 6 zile, 18 ore și 10 minute.

ADVERTISEMENT

Al doilea concurent și singurul care a mai rămas în cursă fără să abandoneze, a fost eroul român Tibi Ușeriu. Acesta a avut nevoie de 7 zile și 36 de minute.

  • 2 din cei 21 de maratoniști au terminat cursa Montane Yukon Arctic Ultra

Ușeriu s-a aflat la cea de-a doua participare în cadrul acestei competiții. După cea ratată anul trecut, bistrițeanul s-a depășit de nenumărate ori pe el însuși în această competiție extrem de dificilă (491,5 km pe jos, prin zăpadă și prin temperaturi care au atins de multe ori -40 de grade C).

ADVERTISEMENT

Cursa lui Tiberiu Ușeriu a început joi, 30 ianuarie, de la ora 20:30 (ora României). Așadar, acesta a ajuns la linia de sosire o săptămână mai târziu, joi, 6 februarie, la 21:05 (ora României).

Pe parcursul acestui concurs, Ușeriu s-a confruntat cu probleme serioase la stomac care l-au împiedicat să fie la potențial maxim. Acesta a luptat cu frigul și cu oboseala pentru a termina competiția.

ADVERTISEMENT

Prima reacție a lui Ușeriu după maraton

”Am ajuns la capăt, deși drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulțumesc enorm pentru susținerea voastră. Fără gândurile voastre bune, jur că m-aș fi pierdut pe drum. La ora asta, gândurile mele sunt puține și simple. Zic asa: Uneori, pare greu să te întorci și doar pentru că ai uitat undeva becul aprins.

Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic și mai greu. Pozele astea două puse în paralel, spun povestea acestei aventuri. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile. Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuși într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează.

ADVERTISEMENT

Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Așadar, să nu renunțăm la ele orice ar fi. Vă mulțumesc, ne vedem acasă!”, a scris Tibi pe Facebook.

Ușeriu, înainte de cursă: ”Un lucru îmi stă în gât: Lucrul început și nedus la capăt”.

Tibi Ușeriu și-a dorit cu ardoare să termine cu bine maratonul Yukon Arctic Ultra 2020. Acesta chiar vorbea, înainte de a lua startul, de dorința pe care o are înainte de competiție.

”Un lucru îmi stă în gât ca un os de pește și anume – lucrul început și nedus la capăt. Uneori în acest ‘nedus la capăt’ apare fiindcă eșecul și-a vârât coada în poveste. Ca mine, la Yukon Arctic anul trecut când am înghețat, fără măcar să-mi dau seama”, scria Tibi pe Facebook.

Tibi Ușeriu are rezultate remarcabile la aceste curse de anduranță. Înainte de a participa la Yukon Arctic Ultra, Tiberiu Ușeriu s-a impus de trei ori consecutiv la ultra-maratonul 6633 Arctic, desfășurat tot în Yukon.

Ușeriu, multitudine de mesaje din partea fanilor

Românii au apreciat performanța uriașă realizată de Tibi Ușeriu și au luat cu asalt site-urile de socializare pentru a-l felicita după rezultatul de la ultimul maraton.

Iată o parte dintre mesaje:

  • ”Bravo, Tibi! După toate relele care ne caracterizează trebuie să stim ca avem și lucruri bune în bagajul genetic… unul dintre acestea este Determinarea!”
  • ”Felicitări! Un exemplu de voință pentru realizarea viselor”
  • ”Tibi. Ți-am urmărit parcursul pe net. Ai fost incredibil și fantastic”
  • ”Felicitări! Inspiri o țară întreagă”
ADVERTISEMENT