Sport

Performanță uluitoare reușită de Simona Halep după calificarea în semifinale la Wimbledon 2022. Doar Iga Swiatek e peste ea

Simona Halep a acces în semifinale la Wimbledon 2022 fără să piardă vreun set și a reușit o performanță pe care doar Iga Swiatek a mai atins-o în acest sezon.
07.07.2022 | 00:04
Performanta uluitoare reusita de Simona Halep dupa calificarea in semifinale la Wimbledon 2022 Doar Iga Swiatek e peste ea
Simona Halep a acces în semifinale la Wimbledon 2022 fără să piardă vreun set și a reușit o performanță pe care doar Iga Swiatek a mai atins-o în acest sezon. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Fostul lider mondial s-a impus în sferturi de finală în fața Amandei Anisimova, scor 6-2, 6-4, și visează la al treilea succes într-un Grand Slam.

Calificarea în semifinale la Wimbledon 2022 a dus-o în top pe Simona Halep

Calificarea în semifinale la Wimbledon 2022 pentru Simona Halep înseamnă în același timp a doua cea mai bună performanță a anului din circuitul WTA, singura care este peste campioana noastră fiind Iga Swiatek.

ADVERTISEMENT

După victoria cu Anisimova, campioana din 2019 de la Wimbledon a ajuns în a șasea semifinală din acest an, fiind devansată doar de jucătoarea din Polonia, care a ajuns de opt ori în careul de ași.

În primele cinci semifinale ale anului, Simona Halep a obținut o singură victorie, a cedat în alte trei rânduri și s-a retras înainte de confruntarea cu Bianca Andreescu de la Bad Homburg.

ADVERTISEMENT
  • Melbourne: 6-3, 6-2 cu Qinwen Zheng
  • Dubai: 6-2, 6-7 (0), 0-6 cu Jelena Ostapenko
  • Indian Wells: 6-7 (6), 4-6 cu Iga Swiatek
  • Birmingham: 3-6, 6-2, 4-6 cu Beatriz Haddad Maia
  • Bad Homburg: s-a retras înainte de duelul cu Bianca Andreescu

Avantaj moral pentru meciul cu Rybakina

Simona Halep și-a continuat parcursul excelent la Wimbledon 2022 și a pus-o la punct pe Amanda Anisimova. Campioana noastră nu a pierdut deocamdată set pe iarba londoneză și în semifinale urmează să o întâlnească pe Elena Rybakina, aflată pentru prima dată în careul de ași al unui Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea din Kazahstan, locul 23 WTA, a trecut în trei seturi de australianca Ajla Tomljanovic, poziția 44 în ierarhia mondială, scor 4-6, 6-2, 6-3, într-o partidă care a durat o oră și 51 de minute. Meciul dintre Halep și Rybakina se va disputa, joi, 7 iulie, în jurul orei 17:00, pe Terenul Central.

Simona Halep și Elena Rybakina s-au întâlnit de trei ori în circuitul WTA și românca are 2-1 la directe. În 2019, jucătoarea din Kazahstanh a beneficiat de abandonul Simonei în optimile de finală.

ADVERTISEMENT

Răspunsul campioanei noastre a venit în următorii doi ani. În 2020, Halep s-a impus în finala de la Dubai, iar anul trecut a învins-o în turul 3 la US Open. Ambele victorii au venit după meciuri lungi încheiate în decisiv.

La conferinţa de presă de la finalul meciului, Simona Halep a declarat că evoluţia ei creşte de la meci la meci, chiar dacă există diferenţe importante în comparaţie cu 2019, când a câştigat turneul.

ADVERTISEMENT