Sporturi

Performanță uriașă! A urcat 9844 de locuri în clasamentul WTA după US Open

14.09.2020 | 13:52
Performanță uriașă! A urcat 9844 de locuri în clasamentul WTA după US Open
Tsvetana Pironkova. Sursă foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Țvetana Pironkova din Bulgaria este eroina săptămânii în clasamentul feminin. După ce a atins la US Open faza sferturilor de finală, Țvetana Pironkova a reușit să urce 9.844 de poziții și se află acum pe locul 156 în ierarhia mondială.

Jucătoarea din Bulgaria nu avea niciun punct în ierarhie pentru că a luat o pauză de mai bine de trei ani. Sportiva s-a retras temporar din acest sport deoarece a născut, dar s-a întors și a prestat un tenis foarte bun.

Ea a atins faza sferturilor de finală, după ce a învins-o inclusiv pe Garbine Muguruza, însă a luat bătaie de la Serena Willliams după un joc echilibrat. Cei mai bună clasare a sportivei de 33 de ani în ierarhia WTA a fost locul 31.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună performanță a sportivei a fost la Wimbledon

Jucătoarea i-a surprins plăcut pe toți iubitorii tenisului după performanța reușită la ultimul turneu de Grand Slam . Jucătoarea din Bulgaria a izbutit să scoată din turneu sportive cu nume din clasamentul feminin.

Chiar dacă nu a reușit să câștige niciun turneu de Grand Slam în timpul carierei sale de 18 ani la profesioniste, bulgăroaica a atins în 2010 faza semifinalelor la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Atunci a pierdut în fața Verei Zvonareva, dar le-a eliminat din turneu pe franțuzoica Marion Bartoli sau pe americanca Venus Williams.

A debutat în turneul de la București

Cea mai bună poziție în clasamentul feminin a fost atinsă în toamna lui 2010, dar sportiva nu a izbutit niciodată să fie în primele zece jucătoare ale lumii.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa jucătoarea din Bulgaria a avut parte de multe momente frumoase pe parcursul carierei, dar performanța de la US Open este una dintre cele mai bune din cariera sportivei din Plovdiv.

Bulgăroaica a debutat la profesioniste în 2002 atunci când nici nu împlinise 15 ani, la București. A fost învinsă în finală de Monica Niculescu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri