Sporturi

Performanţă uriaşă pentru sportul românesc! Ana Maria Brânză e numărul 1 mondial

06.05.2019 | 19:16
Performanta uriasa pentru sportul romanesc Ana Maria Branza e numarul 1 mondial

Ana Maria Brânză este numărul 1 mondial la spadă în clasamentul afişat de Federaţia Internaţională de Scrimă. Sportiva de 34 de ani a câştigat, la începutul lunii mai, medalia de bronz la Grand Prix-ul de la Cali (Columbia), obţinând a doua cea mai bună performanţă a anului.

Ana Maria Brânză e numărul 1 mondial. Avans minim faţă de locul 2

Ana Maria Brânză este noul număr 1 mondial la spadă, având în prezent 176 de puncte, cu trei mai mult decât Mara Navarria (Italia), ocupanta poziţiei secunde. Podiumul este completat de Man Wai Vivian Kong (Hong Kong), care a strâns 172 de puncte. În 2019, sportiva legitimată de CSA Steaua Bucureşti a câştigat, pe lângă bronzul de la Cali, medalia de aur la Grand Prix-ul de la Budapesta.

În TOP 100 spadă al clasamentului FIE (Federaţia Internaţională de Scrimă), pe lângă Ana Maria Brânză, se mai regăsesc două sportive din România. Maria Udrea ocupă locul 49, cu 39 de puncte, în timp ce Amalia Tătăran este pe poziţia a 70-a, cu 24,25 de puncte.

Ana Maria Brânză e numărul 1 mondial la spadă (sursă foto: sportpictures.eu)
Ana Maria Brânză e numărul 1 mondial la spadă (sursă foto: sportpictures.eu)

Ana Maria Brânză se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020

Ana Maria Brânză, campioană olimpică cu echipa României de spadă la Rio 2016, se pregăteşte deja pentru JO de la Tokyo din 2020. Sportiva de 34 de ani a dezvăluit recent care este drumul până la Jocurile Olimpice de anul viitor.

“Începând cu luna mai, se pun ‘în vânzare’ biletele pentru JO Tokyo 2020. Asta înseamnă că fiecare competiție desfășurată în perioada mai 2019 – aprilie 2020 pune în joc puncte privind calificarea. Prima etapă se va desfășura la Cali, apoi urmează Campionatele Europene în luna iunie și Campionatul Mondial în luna iulie. Va fi o vară foarte încărcată. Înainte de toate, vreau să mă calific. Sunt mulți cei care mă întreabă ce voi face la JO, doar că până acolo mai este mult și criteriile de calificare sunt foarte dure. La competiția supremă se poate întâmpla orice, dar drumul până acolo este o adevărată aventură din care sper să ies cu biletele asigurate”, a declarat Ana Maria Brânză pentru Jurnalul Naţional.