Sporturi

Performanţă uriaşă pentru tenisul din România! Doi juniori sunt numărul 1 în Europa

31.05.2019 | 12:25
Performanta uriasa pentru tenisul din Romania Doi juniori sunt numarul 1 in Europa

Mihai Alexandru Coman şi Maria Sara Popa au reuşit o performanţă uriaşă pentru tenisul din România. Cei doi juniori ocupă în prezent locul 1 în clasamentul european pentru jucătorii de tenis U14, iar recent au câştigat turneul “Dr. Oetker Junior Trophy”.

Performanţă uriaşă pentru tenisul din România. Maria Popa: “Sper să joc ca Simona Halep la Roland Garros”

Maria Sara Popa este una dintre cele mai talentate jucătoare de tenis din generaţia ei, iar acest lucru a fost confirmat după ce a devenit numărul 1 în clasamentul ITF Europe U14. La turneul bucureştean, sportiva de 13 ani a învins-o în finală pe Emilija Zdravkovici (Serbia), scor 6-1, 6-3. La finalul meciului, Maria Popa a declarat că le admiră pe Simona Halep şi Maria Şarapova. În trecut, Jelena Ostapenko sau Belinda Bencic au ocupat, la rândul lor, locul 1 în clasamentul ITF Europe U14 în trecut.

“Mă bucur că am câștigat după o partidă disputată. Am avut o săptămână grea, dar și frumoasă în același timp. M-am bucurat să joc din nou aici la Dr. Oetker Junior Trophy, mai ales că anul viitor nu mai pot să vin. Mi-a plăcut foarte tare și le mulțumesc organizatorilor pentru acest turneu. Această victorie i-o dedic bunicii mele care a murit anul trecut, o iubeam foarte mult și îi mulțumesc. Urmează să joc la ITF la juniori și la seniori, sper să mă descurc la fel de bine, ca și aici. Sper să joc ca Simona Halep la Roland Garros. O admir mult pe Maria Șarapova. Este și va fi idolul meu după Simona Halep. Îmi place și de Nadal. Stau foarte bine mental, tot timpul sunt calmă și relaxată”, a declarat Maria Sara Popa.

Performanţă uriaşă pentru tenisul din România
Performanţă uriaşă pentru tenisul din România

Mihai Alexandru Coman a revenit pe prima poziţie după turneul de la Bucureşti

Mihai Alexandru Coman a câştigat trofeul la turneul “Dr. Oetker Junior Trophy” după ce l-a învins în finală pe Pacheco Mendez (Mexic), scor 3-6, 7-5, 6-2. Juniorul legitimat la CSM Craiova a revenit cu această ocazie pe primul loc în clasamentul ITF Europe U14, devansându-l pe Iaroslav Demin.

“A fost un meci greu. Pot să spun că mi-am făcut și singur viața grea. Dar mă bucur că am luptat până la final și mi-am menținut nivelul. Sunt fericit că am câștigat. Vreau să mulțumesc profesorilor mei, antrenorilor și părinților. A fost o săptămână frumoasă, a plouat, dar terenurile au fost foarte bune. Organizarea a fost foarte bună, mulțumesc organizatorilor. Urmează examenul de capacitate”, a spus Mihai Alexandru Coman.