Sport

Performanță uriașă! România, 6 medalii de aur și locul 1 la Europenele de Juniori la tenis de masă

Sportivii români au cucerit nu mai puțin de zece medalii la Campionatele Europene de Juniori la tenis de masă, dintre care șase medalii de aur, una de argint și trei de bronz.
17.07.2022 | 16:15
Performanta uriasa Romania 6 medalii de aur si locul 1 la Europenele de Juniori la tenis de masa
România a terminat pe primul loc în clasamentul pe medalii la Campionatele Europene de Juniori de la Belgrad, unde a cucerit 10 medalii. Sursă foto: Facebook FR Tenis de masă
ADVERTISEMENT

Sportul românesc scoate din nou capul în lume, după ce în ultimul timp am avut parte de performanțe extraordinare, în frunte cu cele șase medalii cucerite de David Popovici la Campionatele Mondiale și Europene.

România se întoarce cu un sac de medalii de la Campionatele Europene de Juniori la tenis de masă

România a reușit să terminr pe primul loc în clasamentul pe medalii, iar bilanțul delegației României este absolut impresionant.

ADVERTISEMENT

Viitorii mari campioni au reușit să domine de la un capăt la altul Campionatele Europene de Juniori la tenis de masă de la Belgrad.

Cine sunt sportivii care au reușit să aducă cele 6 medalii de aur

Eduard Ionescu este cel care a reușit să aducă ultima medalie de aur a României și a devenit campion european la U19 simplu masculin.

ADVERTISEMENT

România a reușit să câștige titlul continental la U19 și în concursul pe echipe, unde Darius Movileanu, Iulian Chirița, Eduard Ionescu, Andrei Istrate și Dragoș Bujor au reușit să aducă încă o medalie de aur.

Sportivii noștri au reușit să mai aducă două medalii de aur la U19 la dublu-mixt băieți și dublu băieți. Astfel, Iulian Chirița a câștigat medalia de aur alături de nemțoaica Annett Kaufmann, iar perechea Edi Ionescu și Darius Movileanu a reușit să obțină încă o medalie de aur.

ADVERTISEMENT

Fetele au fost și ele la înălțime și au adus alte două medalii de aur

România a reușit să câștige medalia de aur pe echipe și la feminin U15, unde Alesia Sferlea, Bianca Mei-Roșu, Cristina Sîngeorzan și Andreea Jifcu au fost magistrale. A urmat încă o medalie de aur la dublu feminin U15, unde Bianca Mei-Roșu a făcut pereche cu poloneza Natalia Bogdanowicz.

Fetele din echipa Under-19 au devenit de asemenea vice-campioane europene. Din echipă au făcut parte: Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Camelia Mitrofan, Evelyn Ungvari și Andrea Teglas.

ADVERTISEMENT

Darius Moldoveanu a reușit să mai câștige o medalie de bronz la U19 dublu-mixt cu Elena Zaharia, precum și în proba de simplu, la fel ca Elena Zaharia.

Vedeta echipei României a fost cu siguranță Darius Moldoveanu, care a reușit să câștige nu mai puțin de patru medalii: două de aur și două de bronz.

  • 10 medalii a câștigat România la Campionatele Europene de Juniori de la Belgrad
ADVERTISEMENT