Sport

Performanțele uluitoare ale lui David Popovici fac înconjurul lumii! Mesajul savuros prin care a fost felicitat de Comitetul Olimpic Internațional. Foto

David Popovici (17 ani) este deja o vedetă internațională Dublul campion mondial la înot a fost felicitat cu un mesaj de pus în ramă de către Comitetul Olimpic Internațional.
22.06.2022 | 21:10
Performantele uluitoare ale lui David Popovici fac inconjurul lumii Mesajul savuros prin care a fost felicitat de Comitetul Olimpic International Foto
Performanțele uluitoare ale lui David Popovici fac înconjurul lumii! Mesajul savuros prin care a fost felicitat de Comitetul Olimpic Internațional. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

David Popovici (17 ani) este omul momentului în natația mondială. Bucureșteanul a cucerit medalia de aur la CM de la Budapesta, în probele de 100 și 200 metri liber, și a fost elogiat până și de Comitetul Olimpic Internațional.

David Popovici, protagonistul unui meme care va face înconjurul lumii, după ce a luat două titluri mondiale la înot

Toată planeta este impresionată de performanțele lui David Popovici, care a reușit să devină doar al doilea sportiv din istorie care cucerește aurul mondial atât în proba de 100 de metri liber, cât și în cea de 200 de metri liber. Pe contul oficial de Twitter al Jocurilor Olimpice, munca asiduă a „Rachetei din România” a fost rezumată perfect.

ADVERTISEMENT

În prima fotografie, în care Popovici apare cu fața îngrijorată și cu o mână dusă la cap, descrierea este următoarea: „Atunci când trebuie să te trezești zilnic la 04:30, pentru a merge la antrenamente”.

În a doua imagine, dublul campion mondial apare satisfăcut de titlul cucerit la 100 de metri liber: „Atunci când ești dublu campion mondial la vârsta de 17 ani”.

ADVERTISEMENT

„Pare că a meritat totul, David Popovici”, este mesajul care însoțește întreaga postare a Comitetului Internațional Olimpic

David Popovici a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK care este programul său de pregătire și faptul că se trezește la ora 04:30 pentru a merge la antrenament, dar și alte lucruri inedite precum echipa favorită, materia pe care nu o suportă și mesajele de la fete.

ADVERTISEMENT

„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. După masă, mai dorm o oră, apoi plec spre antrenament. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00”, a declarat David Popovici, în exclusivitate pentru FANATIK.

Reacțiile presei internaționale după triumful românului la 100 de metri liber

Presa internațională a urmărit și ea miracolele reușite de David Popovici, care a reușit o dublă istorică la Budapesta. „David Popovici a câștigat un adevărat thriller”, a titrat swimmingworldmagazine.com.

ADVERTISEMENT

„Campionatele Mondiale au continuat să fie excepționale pentru David Popovici, dar în finala de miercuri, de la 100 metri, a avut de dat o bătălie foarte grea. Copilul minune român a urcat în ultimii 50 de metri spre titlul mondial, impunându-se într-o cursă în care primii 3 clasați au fost despărțiți de doar 13 sutimi de secundă”, mai scrie sursa citată, care a mai punctat:

„Popovici și-a semnalat deja ascensiunea câștigând titlul la 200 metri liber, la Budapesta. Cu două recorduri mondiale de juniori în dreptul numelui său, românul voia să vadă dacă poate doborî recordul mondial de seniori la 100 metri. Azi, recordul lui Cesar Filho a rezistat, deși Popovici înotase în semifinale 47,13”.

ADVERTISEMENT