News

Pericol de explozie în Vâlcea: 20 de persoane au fost evacuate. A fost emis un mesaj RO-ALERT

Autoritățile din Vâlcea au alertat locuitorii printr-un mesaj RO-ALERT, din cauza unui pericol de explozie la o conductă de gaze. 20 de persoane au fost evacuate.
03.07.2024 | 14:08
Pericol de explozie in Valcea 20 de persoane au fost evacuate A fost emis un mesaj ROALERT
Pompierii militari asigură măsuri de protecție, în urma periolului de explozie anunțat în Vâlcea. Sursă foto: Vocea Vâlcii/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vâlcenii au fost alertați, miercuri, printr-un mesaj RO-ALERT în legătură cu o scurgere de gaz natural la o conductă de alimentare, pericolul de explozie fiind mare. 20 de persoane au fost evacuate de către autorități.

Pericol de explozie în Vâlcea în urma unei avarii la o conductă de gaze

Pompierii militari din Vâlcea au intervenit prompt în urma avarierii unei conducte de gaz în municipiul Râmnicu Vâlcea, pe strada Rapsodiei. Incidentul a fost raportat miercuri dimineață și a necesitat măsuri urgente de prevenire și stingere a incendiilor.

ADVERTISEMENT

Echipe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea s-au deplasat rapid la locul incidentului. Pompierii au venit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială CBRN, menționează Vocea Vâlcii.

Autospeciala de cercetare CBRN este destinată pentru intervenții în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice sau radiologice.

ADVERTISEMENT

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat pierderi semnificative de gaz din conducta avariată și au alertat de urgență Distrigaz. Echipajele operative s-au asigurat de marcajul zonei periculoase și de stabilirea unui perimetru de siguranță.

Autoritățile au luat în calcul toate măsurile de siguranță pentru locuitorii vâlceni, astfel, la ora 11:22, au fost avertizați de un mesaj RO-ALERT cu privire la pericolul de explozie.

ADVERTISEMENT

În mesaj, aceștia au fost avertizați de zona unde are loc incidentul și sfătuiți să evite zona, să lase căile de acces libere pentru forțele de intervenție și să respecte măsurile impuse de autorități.

Mesajul RO-ALERT
Alerta de urgență extremă pe care locuitorii vâlceni au primit-o la 11:22. Sursă foto: Vocea Vâlcii

Ce a transmis ISU Vâlcea

„La locul evenimentului s-au deplasat de urgenţă forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială CBRN. Forţele ISU ajunse la faţa locului au constatat că sunt pierderi însemnate de gaze din conducta avariată. A fost anunţat de urgenţă Distrigaz. Echipajele operative au balizat zona şi au realizat un perimetru de siguranţă, după care s-au luat toate măsurile necesare pentru protecţia populaţiei din zona respectivă”, a anunțat ISU Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Pentru a elimina orice risc, pompierii militari au evacuat 20 de persoane aflate în proximitatea conductei avariate. Echipajul CBRN a efectuat măsurători pentru a evalua riscul de explozie, iar la locul incidentului au sosit și reprezentanți ai Distrigaz.

Alimentarea prin conducta avariată a fost oprită la scurt timp după sosirea echipajelor de intervenție, eliminând astfel orice scurgere de gaz. Pompierii militari continuă să asigure măsuri de protecție pentru populația din zonă, precum și prevenirea și stingerea eventualelor incendii, până la remedierea completă a situației de către echipele specializate ale Distrigaz.

ADVERTISEMENT