News

Pericol de îmbolnăvire pe plajele din România. Turiștii le permit copiilor să își facă nevoile direct pe nisip. Ce arată analizele DSP

Pericol de îmbolnăvire pe plajele din România. Ce arată analizele Direcției de Sănătate Publică.
16.08.2021 | 21:41
Pericol de imbolnavire pe plajele din Romania Turistii le permit copiilor sa isi faca nevoile direct pe nisip Ce arata analizele DSP
ADVERTISEMENT

Inspectorii sanitari au transmis un mesaj pentru populație în care avertizează că există un pericol de îmbolnăvire din cauza microbilor și a germenilor care există pe plajele din România.

Pericol de îmbolnăvire pe plajele din România. Ce au descoperit cei de la DSP după analize

Cea mai gravă situație este la Costinești, care, coincidență sau nu, este și cea mai aglomerată de la malul mării. Acolo au fost descoperite cele mai multe bacterii.

ADVERTISEMENT

Analizele Direcției de Sănătate Publică din Constanța au arătat că în apa mării sunt o mulțime de bacterii și microbi periculoși care pun în mod real sănătatea turiștilor în pericol.

De asemenea, pe plajă sunt și gunoaie, care ulterior ajung în apă și o contaminează. Mai mult decât atât, în cursul lunii trecute, nivelul de E.Coli din apă a ajuns aproape la un nivel peste limita legală.

ADVERTISEMENT

Turiștii sunt de vină, în mare parte, pentru situație litoralului

Un rol important în aceste efecte negative asupra mării și inclusiv sănătății îl au, desigur, turiștii, care lasă mereu gunoaie.

Mai mult, pe plajă se pot vedea inclusiv turiști care își lasă copiii să își facă nevoie chiar pe nisip, deși sunt amplasate toalete publice aproape.

ADVERTISEMENT

Alții chiar sparg semințe pe plajă și aruncă nonșanalt cojile pe unde se poate. Toate acestea ajung apoi în mare și deserviciul este făcut tot celorlalți turiști.

Se pare că amenzile nu îi sperie pe turiști, care încă lasă grămezi întregi de gunoaie în urma lor. Sancțiunile sunt între 500 și o mie de lei, dar până acum au fost aplicate doar avertismente.

ADVERTISEMENT

Opinia străinilor nu este deloc una bună, după vederea acestor mizerii. Un turist care venise din Polonia a declarat că nu va mai călca niciodată pe litoralul românesc.

Mai mult, el a făcut o recomandare: aceea de a face curat, iar adjectivele folosite pentru a descrie stadiul de mizerie de pe plajă nu sunt deloc unele care să ne facă mândri.

“Ceea ce văd aici este teribil. Trebuie să faceți curat. Din această cauză nu ne vom mai întoarce aici. Ne e silă”, a spus turistul venit din Polonia pentru a-și petrece concediul aici.

ADVERTISEMENT
Tags: