ADVERTISEMENT
News

Pericol de inundații în cinci județe din Ardeal. Institutul de Hidrologie a emis cod galben până la miezul nopții

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis cod galben de inundații pe râuri din cinci județe, cod care este valabil până la miezul nopții.
Autor: Adrian Ilie | 18.07.2021 | 21:18
Pericol de inundații în cinci județe din Ardeal. Institutul de Hidrologie a emis cod galben până la miezul nopții
Cod galben de inundații în cinci județe/ Foto: Hepta

Râurile pentru care există risc de inundații se află în județele Mureş, Alba, Hunedoara, Braşov şi Sibiu, transmite Agerpres.

ADVERTISEMENT

Potrivit experților INHGA,  până duminică, la ora 24.00, există riscul de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Aceste fenomene pot avea loc pe râurile din următoarele bazine hidrografice: Mureş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Arieş – amonte S.H. Brănişca, Târnava Mică – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Târnăveni, judeţele: Mureş, Alba şi Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice, precum Orăştie, Panade (afluent al râului Târnava Mică).

Tot până la orele 24:00, aceleași fenomene sunt posibile pe râurile din bazinele hidrografice: Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval Ac. Voila – amonte confluenţă cu râul Lotrioara, judeţele: Braşov şi Sibiu.

ADVERTISEMENT

Astfel de fenomene se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Pârâul Nou – bazin inferior.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!