News

Pericol de război. Avioane de vânătoare trimise la Marea Neagră. Sunt pregătite să intervină împotriva Rusiei

13.04.2021 | 15:55
Pericol de razboi Avioane de vanatoare trimise la Marea Neagra Sunt pregatite sa intervina impotriva Rusiei
ADVERTISEMENT

Avioane de vânătoare trimise la Marea Neagră în contextul în care există o frică pronunțată că Rusia ar putea invada Ucraina.

Teama de război este tot mai accentuată. Avioanele de vântătoare RAF Typhoons au fost trimise în România și sunt pregătite să survoleze Marea Neagră. Accestea sunt pregătite să ofere protecție împotriva avionelor rusești (MIG și Sukhoi), conform The Sun.

ADVERTISEMENT

Tensiunile au apărut după ce a fost observată o adevărată desfășurare militară din partea armatei din Rusia la granița cu Ucraina. Moscova a transmis că trupele acționau din prudență și au acuzat Kievul provocărilor.

Rusia, la un prag de război cu Ucraina. Avioane de vânătoare trimise de NATO la Marea Neagră

 

Televiziunea de stat rusă a avertizat ieri Moscova este “la un pas departe de război”. Noaptea trecută, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a spus că a solicitat discuții cu Putin cu aproape trei săptămâni în urmă. Purtătorul de cuvânt a spus:“Sperăm foarte mult să nu existe un refuz al dialogului”.

ADVERTISEMENT

Rusia a trimis 41.000 de militari la granița din estul Ucrainei și 42.000 în Crimeea și aceste numere “continuă să crească”, spune guvernul ucrainean.

Nave de război în Marea Neagră

Statele Unite au informat că au trimis două nave de război în Marea Neagră, pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de Kiev în contextul creşterii prezenţei militare ruse la frontiera cu Ucraina. Rusia a reacționat și a transferat 15 nave din Marea Caspică în Marea Neagră, pe fondul escaladării tensiunilor din regiune.

ADVERTISEMENT

Între timp, Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, a declarat pentru NBC: “Am preocupări reale cu privire la acțiunile Rusiei asupra granițelor Ucrainei. Președintele Biden a fost foarte clar despre acest lucru: dacă Rusia acționează în mod nevăzut sau agresiv, vor exista costuri, vor exista consecințe”.

Secretarul de externe Dominic Raib a declarat că Marea Britanie și America “se opun ferm campaniei Rusiei de a destabiliza Ucraina”.

ADVERTISEMENT

Secretarul american de stat Antony Blinken a avertizat, de asemenea, că vor fi consecințe dacă Rusia continuă să acționeze agresiv și imprudent. Mai mult de 14.000 de persoane au fost ucise în  momentul când Rusia a anexat Crimeea în 2014.

ADVERTISEMENT