News

Pericol în Harghita. În două zile s-a dublat numărul de cazuri COVID-19

16.05.2020 | 20:50
Pericol in Harghita In doua zile sa dublat numarul de cazuri COVID19
ADVERTISEMENT

O situațe îngrijorătoare a pus pe jar autoritățile din Harghita, acolo unde în două zile s-a dublat numărul de cazuri COVID-19.

Pericol la Harghita, din cauza noului coronavirus

Harghita se confruntă cu o situație îngrijorătoare, după ce în doar două zile s-a dublat numărul de cazuri COVID-19, informează Agerpres.

ADVERTISEMENT

La Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc sunt internați 27 de bolnavi infectați cu noul coronavirus, în timp ce alte 7 persoane sunt suspecte de infecție COVID-19.

Din acest motiv, conducerea spitalului din Miercurea Ciuc a făcut un apel la responsabilitate și la respectarea măsurilor de protecție care se impun în această perioadă, după ce numărul infectărilor a crescut alarmant în ultimele două zile.

ADVERTISEMENT

În cadrul unui comunicat transmis de unitatea medicală, Secţia de Boli Infecţioase „se umple cu pacienţi într-un ritm alarmant”, iar cei cei 27 de bolnavi COVID-19 au fost internați aici în ultimele două zile.

Secția de boli infecțioase se umple de pacienți COVID-19

„De la o zi la alta avem mai mult de zece cazuri pe zi, secţia spitalului dedicată pentru îngrijirea bolnavilor de COVID-19 se umple cu pacienţi în ritm alarmant.

ADVERTISEMENT

Unul dintre scopurile măsurilor de prevenire din timpul situaţiei de urgenţă a fost să nu avem foarte mulţi pacienţi dintr-odată în sistemul de îngrijiri, situaţia actuală ne ameninţă cu aceasta”, a precizat dr. Konrad Judit, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc.

Drept urmare, conducerea Spitalulului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc face un apel la locuitorii din Harghita să respecte  măsurile de prevenție, respectiv distanțarea socială, purtarea măștii de protecție acolo unde situația o impune şi să nu organizeze şi să nu participe la evenimente alături de multe persoane.

ADVERTISEMENT

„Suntem responsabili unii pentru alţii, pentru sănătatea familiilor noastre. Trebuie să avem în vedere acest lucru în continuare şi să ne comportăm în aşa fel cu toţii. Am auzit asta de multe ori, dar la noi acum este de actualitate”, a mai declarat dr. Konrad Judit.

ADVERTISEMENT
Tags: