News

Pericol într-un oraș din județul Bacău. O ursoaică și puii ei, surprinși în apropierea unor blocuri. Video

Pericol într-un oraș din județul Bacău. Oamenii au surprins o ursoaică și puii ei, în timp ce se plimbau în apropierea blocurilor.
17.06.2023 | 16:59
Pericol intrun oras din judetul Bacau O ursoaica si puii ei surprinsi in apropierea unor blocuri Video
Pericol într-un oraș din județul Bacău. Colaj Fanatik/ Sursa foot: Captura Facebook Vasile Carausu
ADVERTISEMENT

Pericol într-un oraș din județul Bacău, acolo unde o ursoaică și puii ei au fost surprinși în apropierea unor blocuri. Mai mulți oameni care locuiesc în zona cu pricina au filmat animalele și au postat imaginile pe rețelele de socializare.

Pericol într-un oraș din județul Bacău. Ursoaică și puii mei, la plimbare printre blocuri

Ursoaica și puii au ajuns, în dimineața de sâmbătă, chiar în zona unor blocuri din orașul Slănic-Moldova. Animalele au fost observate de locuitori de la balconul apartamenrelor și au fost filmate în timp ce se plimbau.

ADVERTISEMENT

Urșii, înfometați, au venit în zona locuită pentru a căuta hrană. În scenele suprinse de oameni se poate observa cum ursoaica cu puii ei caută mâncare în containerele de gunoi.

Locuitorii au anunțat autoritățile cu privire la eveniment. La fața locului au ajuns jandarmii montani pentru a asigura măsurile de protecție. Însă, forțele de intervenție au constatat că ursoaica și puii nu se mai aflau în zonă.

ADVERTISEMENT

„În urma verificărilor și acțiunilor desfășurate de forțele de ordine, respectiv folosirea semnalelor acustice și luminoase, ursoaica cu cei doi pui nu a fost găsită în aria extinsă de căutare”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, potrivit bacau.net.

În acest context, jandarmii au transmis că se vor afla în stațiunile Slănic Moldova și Târgu-Ocna, pe traseele turistice și în zonele de agrement, pe parcursul întregului weekend. De asemenea, aceștia vor informa turiștii referitor la comportamentul pe care este recomandat să îl aibă în cazul în care vor întâlni animale sălbatice pe traseul turistic.

ADVERTISEMENT

„Jandarmii montani desfășoară permanent activități de informare și îndrumare a turiștilor și proprietarilor de pensiuni/hoteluri de pe raza stațiunilor cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte într-o situație în care este constatată prezența unui animal sălbatic, starea traseelor turistice, despre echipamentul necesar pentru practicarea drumeţiilor, precum şi cu privire la alte pericole la care se pot expune”, a adăugat Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău.

Casa de vacanță a unui medic, devastată de un urs

În urmă cu câteva zile, un incident grav a fost semnalat de un medic din București. Chirurgul Felix Popescu a relatat că un urs i-a distrus casa de vacanță din stațiunea Predeal. Animalul a pătruns în locuință după ce a spart geamul unei uși.

ADVERTISEMENT

Ursul a mers în bucătărie, iar acolo a golit frigiderul. Ulterior, a urcat scările și a ajuns la etajul casei, în camere. Medicul a postat un filmuleț în care se observa dezastrul lăsat în urmă de animal.

ADVERTISEMENT