News

Pericol într-un supermarket din Satu Mare. Peste 100 de kilograme de sarmale stricate găsite de Protecția Consumatorului

Mâncare stricată a fost descoperită în urma sesizării făcute de un consumator. Operatorul economic a primit o amendă de 20.000 de lei.
06.02.2023 | 22:42
Pericol intrun supermarket din Satu Mare Peste 100 de kilograme de sarmale stricate gasite de Protectia Consumatorului
Operatorul economic a primit o amendă în cuantum de 20.000 de lei Foto: PresaSM
ADVERTISEMENT

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) a transmis o informare conform căreia peste 100 de kilograme de sarmale stricate au fost descoperite într-un supermarket din municipiul Satu Mare.

Pericol într-un supermarket din Satu Mare

Acțiunea de control a fost inițiată în urma unei sesizări făcute de un consumator privind comercializarea unor sarmale care conţineau carne de porc alterată, la raionul Gastro al supermarketului, au precizat reprezentanții CJPC.

ADVERTISEMENT

“În urma acţiunii de verificare, comisarii CJPC Satu Mare au constatat veridicitatea aspectelor cuprinse în sesizare, drept care operatorul economic a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 20.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a peste 120 kg sarmale, oprirea temporară a prestării serviciilor din zona Gastro, până la remedierea deficienţelor constatate”, mai precizează sursa citată.

Potrivit comisarilor CJCP, produsul “sarmale cu carne de porc” avea gust şi miros neconform de carne alterată, s-a folosit un echipament pentru prepararea cărnii neigienizat, cu urme de grăsime arsă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, s-a constatat existenţa unor zone cu vopsea exfoliate, în zona rotisorului, necompletarea la zi a graficului de monitorizare a schimbului de ulei de prăjire la friteuze şi nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor culinare expuse la comercializare la masa caldă.

Lanțul de supermarketuri nu este la prima întâlnire cu inspectorii Protecției Consumatorilor. În septembrie anul trecut, 50 de magazine din toată țara au fost amendate după ce inspectorii au găsit fructe și legume mucegăite, alimente expirate și ustensile murdare.

ADVERTISEMENT

În octombrie, ANPC a retras de urgență de la comercializare din magazinul din Cluj produsul „urechi de porc crocante” pentru că „aveau un miros înțepător și suprafața mâzgoasă”.

Cu un an în urmă, Protecția Consumatorului a propus închiderea a patru magazine Auchan din Bucureşti pentru maximum 6 luni, în urma unui control care a constatat abateri importante. Abaterile constatate au fost atât de importante, care au dus la amenzi contravenţionale în valoare totală de 102.000 lei.

ADVERTISEMENT
Tags: